Äripäev • 3. veebruar 2017 kell 10:12

Uusi parvlaevu saadab internetis nurin

Parvlaev Tõll  Foto: Toni Läänsalu, Postimees/Scanpix

TS Laevad on langenud Facebookis reisijate pahameele alla, sest Saaremaa liinil sõitval uuel parvlaeval Tõll on ebameeldiva üllatusena väga kitsas autotekk.

TS Laevade Facebooki lehel võtab veokijuhtide mure kokku Rait Mändla, kelle sõnutsi on mõistetamatu, kuidas uued laevad nii läbimõtlematult on tellitud. Tema kirjelduste kohaselt mahub Tõllu pardale ainult kaks veokite rivi. Kui nende keskele aga kaubik peaks sattuma, siis mahub see sinna vaid juhul, kui oma peeglid kokku klapib, vahendas Saarte Hääl.

Seejuures on keeruline ka veokist väljaronimine, kuna kabiini uks läheb lihtsalt vastu rõdu (ülemine tekk – toim) äärt. “Jooned maas on ainult sõidukatele, veokamehed peavad tunde järgi panema ja kui tähelepanu natukenegi hajub, oled juba külgepidi rõdus,” kirjeldab Mändla veokijuhtide muret.

Autojuhid nurisevad parvlaeva Tõll liiga ahta autoteki pärast.  Foto: Toni Läänsalu, Postimees/Scanpix

Kurioosse näitena toob ta välja, kuidas parvlaeva Leiger pardal sõitis esimestel päevadel üks kaubaauto end lihtsalt otsapidi rõdu alla kinni nõnda, et juppe lendas. Sellest intsidendist levib internetis ka videosalvestus.

Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsioonijuht Sirle Arro tõdes Saarte Häälele, et nende töötajad annavad endast parima, et suurema nõudlusega reisidel mahutada laevale võimalikult palju soovijaid. “Mõnikord võib see tähendada ebamugavamat olukorda mõnele autojuhile autouksest väljumisel,” nentis ta. Uued parvlaevad mahutavad Arro sõnul kokku 150 sõiduautot ja saavad maksimaalselt peale võtta 12 suurt sõidukit (sh busse ja veoautosid), lisaks mahub väiksemaid sõidukeid.

Hetkel kuum