Äripäev • 12. aprill 2017 kell 11:48

Linnavolinik: ehituslubadega on Tallinnas ammu probleemid

Tallinna ettevõtjatel on probleeme ehituslubade saamisega.  Foto: Andras Kralla

Tänane Äripäev kirjutab, et Tallinn hoiab ehituslube kinni ja seetõttu kannatavad ettevõtjad. Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar leiab, et see selgelt abilinnapea Taavi Aasa tegemata töö.

“Äärmiselt narr olukord, kui seadus jõustus kaks aastat tagasi, aga abilinnapea pole linnaplaneerimise ameti tööd suutnud optimeerida, et protsessid toimiksid seaduspäraselt,“ kommenteeris Kübar. „Taavi Aas tegeleb linnapea kohustustega ja selle tõttu valitseb tema enda vastutusalas täielik kaos. Selle asemel, et tegeleda linna jaoks teisejärguliste teemadega nagu munitsipaalpank või -pood, tuleks suunata energia ja raha sinna, mis on päriselt linnavalitsuse ja selle ametnike kohustused.”

Kübara sõnul on planeeringute menetlemisega Tallinnas väga pikalt probleeme olnud. “Juba ammu ei menetleta linnas ehituslubasid nii nagu seadus ette näeb. On normaalne, et arendaja toob vajalikud dokumendid linnavalitsusse ja saab tagasi paki, mis sisaldab kõiki vajalikke pabereid. Praegu jooksevad ettevõtjad ise ametite vahet, et vajalik dokumentatsioon õigesti vormistatud saaks. See on linnaametnike töö!” rääkis Kübar.

Tema sõnul on ka enamus seniseid korruptsioonijuhtumeid tekkinud seoses planeeringute menetlemisega. „Kui täna on ehitusload ja planeeringud jäänud kuudeks toppama, siis on see uute korruptsioonijuhtumite tekkeks reaalne oht,“ nentis Kübar.

Hetkel kuum