Äripäev • 19. juuni 2017 kell 10:31

McDonald’s plaanib Eestisse investeerida 3 miljonit eurot

McDonald's Tallinnas Sõpruse puiesteel  Foto: Veiko Tõkman

Kiirtoiduketti McDonald’si frantsiisivõtja Premier Restaurants Eesti AS kasvatas mullu käivet, mis tuli märkimisväärsete investeeringute toel. Ettevõte plaanib jätkata investeerimist Eestisse ja teistesse Baltimaadesse.

Premier Restaurants Eesti käive kasvas eelmisel aastal 4,8% 18,5 miljonile eurole, teatas ettevõte pressiteates. Käibe kasvule aitasid kaasa investeeringud - 2016. aastal investeeris McDonald’s Eesti restoranidesse üle 800 000 euro ning 2017.-2019. aasta jooksul on kavas investeerida veel 3 miljonit eurot.

McDonald’s investeeris möödunud aastal Eesti restoraniketti 823 000 eurot, jätkates sellega uue konseptsiooni ja tehnoloogiate arendamist, sealhulgas ka iseteeninduskassadega teenindusplatvormi juurutamist. 

Ühtekokku on ettevõttel plaanis investeerida Baltikumi kolme aasta jooksul üle 14 miljoni euro, mille tulemusena peaks 2019. aasta lõpuks tegutsema Baltimaades 39 McDonald’si restorani.

Peale iseteeninduskassade ja kontaktivabade kaardimaksete on ettevõttel käsil veel mitu tellimust ja maksmist lihtsustavat digitaalset lahendust.

Premier Restaurants Eestile kuulub kümme McDonald’s restorani, mida külastab aastas 6,3 miljonit inimest ja kus töötab ühtekokku ligi 550 inimest. 

Premier Restaurants Eesti on osa Malta ettevõttest Premier Capital, mille omandusse kuulub 132 McDonald’s restorani Lätis, Leedus, Eestis, Maltal, Kreekas ja Rumeenias, kus töötab üle 6800 inimese.

Premier Capitali emaettevõte on Hili Ventures, mille peakorter asub Maltal. Hili Ventures tegutseb inseneritöö, logistika, tehnoloogia ja IT-valdkonnas ning teeb koostööd Apple’i ja McDonald’si restoraniketiga. Hili Ventures partnerid on ka CMA CGM, IBM, Konecranes, NCR, Wincor Nixdorf ja paljud teised globaalsed brändid.

Hetkel kuum