Äripäev • 19. juuni 2017 kell 12:30

Savisaar kavatseb valimistel osaleda

Edgar Savisaar kohtus.  Foto: Andras Kralla

Kohtu all olev Edgar Savisaar teatas oma Facebooki-lehel, et kavatseb sügisel kohalikel valimistel osaleda. Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb kinnitas, et ta on erakonna nimekirja oodatud.

Savisaar kirjutas oma sotsiaalmeedia kontol, et kui terviseekspertiisi järgi on ta piisavalt terve, et käia kohtus end kaitsmas, võib ta minna ka kohalikele valimistele oma mandaati uuendama minna. "Need on mul 20ndad valimised, kui kokku arvata kohalikud, riigikogu, Euroopa Parlamendi, NSV Liidu rahvasaadikute kongressi ja Eesti Kongressi valimised," kirjutas ta.

"Ma olen õnnelik inimene, sest minu töö on olnud minu hobby. Kui edukalt olen seda tööd teinud, seda otsustavad valijad. Tundub, et olen siiski eksami positiivselt sooritanud!" kirjutas ta veel. "Kõige rohkem vajangi ma täna positiivseid emotsioone. Kui keegi oskab anda retsepti kuidas uus jalg alla hakkaks kasvama, võtaksin selle kohe vastu," seisab postituses.

Savisaar kirjutas veel, et vahepeal sattus ta haiglasse, kuid seda ikka juhtub, kui peab iga päev kohtus käima. "Saab näha, kuidas see minu tervist edaspidi hakkab mõjutama. Valimisi on aga vaja. Liiga palju on segadusi nii ühes kui ka teises majandussektori valdkondades. Näiteks prügiveoteenuste hinnad on märgatavalt kasvanud. Mõnedes Lasnamäe piirkondades 1,5–2 korda, Narvas isegi kolm korda. Ka seal on võimul Keskerakond. Valimised puhuvad õhu selgemaks ja see kulub meile kõigile ära," kirjutas ta.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korbi kinnitusel on Edgar Savisaar Keskerakonna nimekirja oodatud. Korb sõnas, et Keskerakonna toetus kogu Eestis ning Tallinnas on väga kõrge ning erakond läheb valimistele vastu tugevana. „Edgar Savisaare kandideerimine erakonna nimekirjas on tervitatav samm ning kinnitame, et Keskerakonnas on Edgar Savisaarele väärikas koht valimisnimekirjas,“ ütles Korb.  Peasekretär lisas, et Keskerakonna Lasnamäe piirkond on Edgar Savisaare võimaliku kandideerimise sooviga arvestanud, kuid kindlasti sõltub valimisringkond ka Savisaare enda eelistustest.

Savisaarel lasub süüdistus laiaulatuslikus korruptsioonis. Eelmisel nädalal toimusid esimesed kohtuistungid, mis keerlesid ainult küsimuse üle, kas Savisaar on piisavalt terve, et käia kohtus või ei. Savisaare kaitsjate sõnul ta seda pole.

Hetkel kuum