• Jaga lugu:

  Advokaat: Tere sai koondumisloa. Mida saavad võlausaldajad?

  Advokaat: TERE sai koondumisloa, mida saavad võlausaldajad?Foto: Äripäev AS

  Soraineni büroo vandeadvokaat Karl Kask kahtleb selles, et Tere ja Farmi koondumine Maag Grupi rüppe parandab võlausaldajate šansse oma raha tagasi saada.

  Kask viitab, et eelmisel nädalal avaldatud uudisele, et Tere ja Maag Gruppi kuuluv Farmi Piimatööstus on saanud konkurentsiametilt koondumisloa, mille tulemusel saab Terest Farmi tütarühing.
  Kase hinnangul andsid Tere juhid mõista, et saneerimiskava elluviimine oleks praeguses olukorras kõige mõistlikum lahendus ja selle elluviimise ajal töötatakse välja ettevõtte pikaajaline strateegia. "Avaldati lootust, et kohus kinnitab saneerimiskava ja niipea kui kava on kinnitatud, asutakse täitma oma kohustusi. Avalikkus sai koos koondumisuudisega signaali, et ühinemine suurendab Tere võlausaldajate lootust piimaraha kätte saada. Kas see on siiski nii?" küsib Kask.
  "Tahaplaanile jäi, et üksnes omaniku muutumine võlausaldajatele juriidilist lisatagatist ei anna ning tegemist on sama kavaga, mille lükkasid tagasi võlausaldajad ja millele andsid negatiivse hinnangu kohtu kinnitatud kaks sõltumatut eksperti. Seega tekib küsimus, kas kava on enam võimalik kinnitada," selgitab Kask ja lisab, et ühest vastust seadus ja kohtupraktika sellele küsimusele ei anna, kuid kava kinnitamise võimalus on siiski kaheldav.
  "Riigikohus on Tere kaasuses viidanud sellele, et kuna võlausaldajate rühmad on algusest peale moodustatud valesti, tuleks saneerimismenetlus lõpetada. Samuti kordas Riigikohus varasemat seisukohta, et  kohtule esitatud saneerimiskava ei ole võimalik menetluse käigus muuta," tuletas Kask meelde.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.