• Jaga lugu:

  Forbesis soovitatakse eestlastel silma peal hoida

  TransferWise'i asutaja Foto: Andres Haabu

  Ajakirjas Forbes ilmus artikkel 30 Balti kõige innovatiivsemast ja edukamast ettevõtjast ning nimekirja mahtus ka mitu eestlast.

  Esimesena tuuakse ära TransferWise kaaslooja Taavet Hinrikus, kes andis hiljuti TransferWise juhiohjad üle Kristo Käärmannile ning plaanib ise uusi projekte teha. „See on märk, et varsti tuleb temalt tõenäoliselt veel rohkem häid asju,“ leiab Forbes.
  Märkimist leidsid ka Funderbeami rajaja Kaidi Ruusalepp ning Markus Villig Taxifyst. Viimane kaasas hiljuti suure investeeringu Hiinast.
  Nimekirja jõudis ka Jevgeni Kabanovi IT-ettevõte ZeroTurnaround.
  Testlio kaasrajaja Kristel Kruustük veenis Forbesi sellega, et suutis mullu kaasata 6,2 miljonit eurot ning hankida kliendiks Microsofti. Jobbaticali looja Karoli Hindriks suutis möödunud aastal kaasata 2 miljonit eurot. Kaili Kleemeieri Deekit kaasas aga aasta alguses 0,4 miljonit eurot.
  Nimekirjast leiab ka Cleveroni rajaja Arno Küti, kes müüs hiljuti sadakond pakirobotit USA jaeketile Walmart. Ka keeleõppeplatvorm Lingvist, mille kaasrajajaks on Mait Müntel, sai Forbesi tähelepanu osaliseks. Õppmisega on seotud ka Tõnis Kusmini loodud virtuaalne klassipäevik Tebo.
  Sorry As A Service on omamoodi Eesti-Läti ühisprojekt ja selle rajajateks on Martin McGloin ja Sabine Pole.

  Läti idud

  Matiss Ansviesulis, Creamfinance

  Armands Broks ja Jevgenijs Kazanis, TWINO

  Valery Vvilov, Bitfury

  Edgars Rozentals, Airdog

  Alise Semjonova, Infogram

  Pavel Kovalevich, Juro

  Gunita Kulikovska, Vividly

  Raimonds Kulbergs, Funderful

  Klavs Sinka, Mint.me

  Leedu idud

  Milda Mitkute ja Justas Janauskas, Vinted

  Damia Lasaite, CGTrader

  Justas Malinauskas, Whatagraph

  Daumantas Dvilinskas, TransferGo

  Lukas Lukosevicius, TableAir

  Aurelijus Liubinas, Deeper

  Matas Jakutis ja Danielius Jakutis, Filippo Loreti

  Edmundas Balcikonis, TrackDuck

  Antanas Anthony Baksys, SearchNode

  Ignas Rubezius, MailerLite

  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.