• Jaga lugu:

  Kuidas Elon Musk töötaja vajalikkust testis

  Tesla tegevjuht Elon Musk.Foto: EPA

  Tesla juht Elon Musk kasutas üsnagi iseäralikku viisi, et kindlaks teha, kas töötaja väärib palgakõrgendust, saates tolle sundpuhkusele.

  Muski biograaf Ashlee Vance kirjutab Muskist kõnelevas raamatus “Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future”, et mehel olnud üsnagi iseäralik viis, kuidas oma töötaja headust testida.
  12 aastat Muski heaks töötanud Mary Beth Brown võttis julguse kokku ning läks Muski juurde, et palgakõrgendust küsida. Vance kirjutab oma raamatus, et töötasu, mida Brown tahtis, oli varasemaga võrreldes märkimisväärselt suurem. Summat ennast välja pole toodud. Musk kuulanud Browni ära ning öelnud talle seejärel, et võtku kaks nädalat töölt vabaks. Sel ajal mõtleb Tesla juht, kas Brown ikka on nii suurt palgatõusu väärt ning kas Tesla edu silmas pidades on Brown üldse vajalik.
  Brown läks puhkusele ning naasis kahe nädala pärast. Musk ütles Brownile, et ei vaja teda enam.
  Vance kirjutab Muski biograafias, et mees olla kinnitanud, et ta pakkus talle Teslas teist töökohta, ent Brown ei olnud sellega nõus ning ei tulnud ettevõttesse enam kunagi tagasi.
  Kuidas hinnata oma väärtust ettevõttes?
  Väljaanne Business Insider küsis kommentaari töökohaeksperdilt Lynn Taylorilt, kes andis mõne nipi, kuidas võiks iga töötaja hinnata seda, kas ta on ettevõtte seisukohalt väärtuslik.
  Esimese soovitusena ütles Taylor, et töötajal peaks olema kindel teadmine sellest, mida ja miks ta teeb. Ehk siis: mis on sinu roll ettevõttes? Mida sa täpselt teed? Kui sa neile küsimustele vastata ei oska, on asjad halvad. Samuti soovitas ta mõelda, kas su töö on selline, mida mõni hooajatöötaja või praktikant suudaks teha? Kas ta oleks võimeline tegema seda samal tasemel nagu sina? Kui jah, siis pead sa kiiresti mõtlema, kuidas tegutseda, et oma väärtust tõsta.
  Teise soovitusena märkis Taylor, et töötaja peaks kindlaks tegema, et tema ülemus vajab teda. Selle tarbeks tuleb silma paista ning olla originaalne. “Mõtle, mis teeb su ülemuse edukaks ning missugune roll on sinul selles,” soovitas ta. Sealjuures märkis Taylor, et selle küsimusega ei tasuks üksi pusida, vaid võiks julgeda küsida kolleegidelt ja ülemuselt ka tagasisidet. Ära oota oma tööde ja tegemiste hindamist, vaid asu kohe asja kallale.
  Lisaks sellele, et julgeda tagasisidet küsida, ole ka ise hakkaja ning paku ennast erinevatesse projektidesse osalema. Kui sa näed, et sinu teadmistest ja oskustest võiks mõnes projektis kasu olla ning ajaliselt jõuad sa sellega tegeleda, tasuks kindlasti minna ning end appi pakkuda. Sealjuures on oluline, et sa ei lahmiks niisama, vaid oleksid juba projektiga varem ka tutvunud, et oma ideedega välja tulla.
  Taylor kommenteeris lõpetuseks, et siiski on oluline mõista, et mitte keegi pole asendamatu. “Tähtis on mõelda, kui raske on sind asendada,” võttis ta kokku.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.