Luureameti endine juht läheb Danskele appi

06. september 2017, 11:37
Taani endine luureameti juht hakkab juhtima Danske sisejuurdlust.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170906/NEWS/170909779/AR/0/AR-170909779.jpg

Taanis asuv Danske peakontor kutsus läbi Eesti käinud rahapesu uurima Taani luureameti varasema juhi Jens Madseni.

Pank teatas sammust teisipäeval pärast eri riikides avaldatud artikleid sellest, kuidas Danske Eesti filiaali kaudu kahtlase päritoluga miljardeid dollareid liigutati, kirjutab Reuters. Danske peakontor tõdes vastuses Reutersile, et kuni 2014. aastani ei olnud rahapesu tõkestamise meetmed piisavad.

Praegu Taani välisministeeriumis terrorismivastase võitluse teemaga tegelev Jens Madsen kinnitas, et tema tähtsaim roll on uurida, mis toimus Eesti pangas enne 2014. aastat.

Sel nädalal avaldas Äripäev kümnekonna riigi ajakirjanikega tehtud uurimuse, mis paljastas, kuidas kahe ja poole aasta jooksul vihises Eesti Danskes avatud kontodelt läbi 2,9 miljardit dollarit ehk 2,5 miljardit eurot Aserbaidžaani diktaatori Ilham Aliyeviga seostatavat hämarat raha.

Tegemist on lisaga hiljuti OCCRP, Postimehe jt poolt avalikustatud Vene-Moldova rahapesuskandaalile, kus Eesti pankade, peamiselt Eesti Danske filiaali kaudu, pööritati rekordilised 1,6 miljardit dollarit.

Tänane Äripäev näitab enda ja Taani majanduslehe Berlingske Tidende käsutuses dokumentide põhjal, mismoodi Aseri pesumasina neli võtmefirmat Danske Eesti filiaali kliendiks said – kontode avamine käis Bakuus ja selleks kasutas Danske sealset esindajat või lennutas panga esindaja kohale Eestist.

Peale selle kirjutab tänane Äripäev, miks saab Danske Eesti filiaali endise juhi Aivar Rehe aegset panka pidada offshore'ide paradiisiks. 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. September 2017, 11:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing