Äripäev • 12. september 2017 kell 5:33

Keskerakond viskas välja 32 inimest

Olga Ivanova  Foto: Andras Kralla

Keskerakonna juhatus otsustas eile õhtul arvata erakonnast välja 32 inimest. Nende seas oli ka koos Edgar Savisaarega valimisliidu moodustanud Olga Ivanova, teatas Keskerakond.

Ivanova plaanib juhatuse otsuse vaidlustada.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et valimisliitudes kandideerijad on end ise sisuliselt erakonna nimekirjast juba välja arvanud ning erakonna juhatusel tuli vastav otsus vaid vormistada. „Igaühel on õigus kandideerida endale sobivas nimekirjas, kuid sel juhul tuleb teha konkreetne valik ning see ka ausalt välja öelda. Nende inimeste osas, kes kandideerivad erakonna vastu, kuid ei leidnud endas jõudu erakonnast lahkuda, tegi otsuse juhatus,“ selgitas Ratas.

Ta lisas, et erakonna põhikiri ütleb selgelt, et iga Keskerakonna liige kohustub toetama erakonna valimiskampaaniat. „Paraku on Tallinnas valimisliidus kandideerijad käitunud erakonna, liikmete ja eelkõige valijate suhtes ebaausalt, näiteks väites, et kandideeritakse erakonna toetuseks. Keskerakonna programmi saab toetada vaid Keskerakonnas kandideerides või hääletades erakonna poolt ning muud väited on lihtsalt eksitavad,“ rõhutas Keskerakonna esimees.

Mujal Eestis valimisliitudes kandideerivate keskerakondlaste üle otsustavad piirkonna juhatused.

Hetkel kuum