Indrek Mäe • 3. oktoober 2017
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Kuidas toiduga säästa raha ja aega?

Toiduportsjon olgu nii suur, et ei peaks pärast toitu ära viskama.
Toiduportsjon olgu nii suur, et ei peaks pärast toitu ära viskama.  Foto: Raul Mee

Raha ja aega on võimalik säästa ka igapäevast elustiili muutes, tõdes kommunistlikust ühiskonnast pärit Taanis elav toidu raiskamise vastu võitlev Selina Juul Nordic Business Forumil.

„Iga päev läheb raisku kolmandik maailma toidust, sisuliselt pannakse nii iga aasta põlema 50 miljardit dollarit,“ viitas Juul sellele, et elustiili muutusega on võimalik palju ressursse kokku hoida. „Kui lõpetad toidu raiskamise, lõpetad ka oma raha ja aja raiskamise,“ manitses Juul kuulajaid ja lisas, et kui toidu raiskamine lõpetada, saab alles jääva ressursi panna enda hüvanguks kasumit teenima.

„Igaüks võiks köögis kasutada asju, mis tal parasjagu külmkapis olemas on, sest selle hankimisele on kulutatud juba raha ja aega,“ jagas ta nõuandeid, kuidas säästlikumalt ning kasumlikumalt elada.

Juul vihjas ka eilsetele Richard Bransoni mõtetele, mille kohaselt tuleb kliimamuutustega aktiivselt võidelda. Kuigi kõik algab Juuli sõnul üksikisikust, tuleb siinkohal keskenduda ka neile, kes toitu liiga palju toodavad. „Töötame hetkel kogu väärtusahelaga, toiduainetööstuses on täielik ületootmine,“ rääkis ta. „Samuti ei ole mõistlik restoranides inimeste taldrikuid jälgida, pigem tuleb toitlustusasutustega rääkida, et nad väiksemad portsud valmistaksid,“ viitas ta veel ühele võimalusele, kuidas vähem toitu järele jääks.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt