Äripäev • 19. veebruar 2018 kell 6:08

EfTEN avalikustas järgmise ostu

Viljar Arakas  Foto: Andres Haabu

Kinnine EfTEN Kinnisvarafond II AS omandab kinnisvarainvesteeringutega tegelevalt ettevõttelt AS Gildhall Tallinnas Kristiine linnaosas Marienthali keskuse.

Tehingu järel kasvab EfTEN Kinnisvarafond II varade maht 250 miljoni euroni, tehes sellest Balti suurima ärikinnisvarasse investeeriva fondi.

Tegemist on EfTEN II fondi kuuenda investeeringuga.“Marienthali keskus on tallinlastele hästi tuttav, hoone on väga hästi ehitatud ja hoitud. Büroo osakaalu suurendamine oli meie teise fondi strateegiline kaalutlus ning oleme leidnud sobiva hoone,” ütles fondijuht Viljar Arakas. 

Marienthali keskus  Foto: EfTEN

Kinnistul on 580 parkimiskohta ja 13 426 ruutmeetrit üüritavat pinda, millel tegutseb 26 pikaajalist üürnikku, nende hulgas ka ankurüürnikud Coca-Cola, Fujitsu ja Selver. Hoone on ehitatud 2008. aastal.

Tehingu hind ei kuulu osapoolte kokkuleppel avaldamisele. Tehing viiakse lõpule 2018. aasta teises kvartalis pärast konkurentsiametilt loa saamist.  

EfTEN Kinnisvarafond II AS on 2015. aastal fondivalitseja EfTEN Capitali asutatud kinnine fond. Gildhall on Tallinnas asuv kinnisvara investeeringutega tegelev ettevõte, mis kuulub Norra investoritele.

Hetkel kuum