Äripäev • 28. veebruar 2018 kell 11:08

Prokuratuur vaidlustab sadama krimasja tagasisaatmise

Riigiprokurör Laura Feldmanis  Foto: Raul Mee

Riigiprokurör Laura Feldmanis leiab, et Tallinna Sadama kriminaalasja süüdistusakti prokuratuurile tagastamine kohtust pole põhjendatud ning vaidlustab maakohtu määruse Tallinna ringkonnakohtus, vahendas ERRi uudisteportaal.

Harju maakohus tagastas esmaspäeval Tallinna Sadama kriminaalasja riigiprokuratuurile, kuna see ei vastanud kohtu hinnangul seadusega kehtestatud nõuetele. Riigiprokurör Laura Feldmanis ütles juba esmaspäeval ERRile, et prokurörina ei nõustu ta kohtu seisukohaga, et süüdistusakt nõuetele ei vasta. "Selle, kas kohtumäärus vaidlustada, otsustan seaduses ettenähtud 15 päeva jooksul," märkis ta toona.

Kohus heidab määruses ette süüdistuse laialivalguvust, puudusi süüdistuse ülesehituses, segadust kuriteo toimepanemise aja ja koha küsimustes ehk millisel ajal olid etteheidetavad teod toime pandud ja millise süüteokoosseisu alternatiiviga tegemist on. Süüdistatavate puhul ei ole kohtule arusaadav, milliseid käitumisakte süüdistuse kohaselt neile ette heidetakse, millal need on toime pandud ning mida taunitavat näeb prokuratuur osades süüdistuses kirjeldatud tegudes.

Tallinna Sadama kriminaalasjas said riigiprokuratuurilt süüdistuse ettevõtte eksjuhid Allan Kiil ja Ain Kaljurand ning Martin Paide, Eno Saar, HTG Invest AS, Tõnis Pohla, Üllar Raad, Sven Honga, Keskkonnahoolduse OÜ, Toivo Promm, Valdo Õunap ja Jan Paszkowski.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum