• Jaga lugu:

  Prokuratuur vaidlustab sadama krimasja tagasisaatmise

  Riigiprokurör Laura FeldmanisFoto: Raul Mee

  Riigiprokurör Laura Feldmanis leiab, et Tallinna Sadama kriminaalasja süüdistusakti prokuratuurile tagastamine kohtust pole põhjendatud ning vaidlustab maakohtu määruse Tallinna ringkonnakohtus, vahendas ERRi uudisteportaal.

  Harju maakohus tagastas esmaspäeval Tallinna Sadama kriminaalasja riigiprokuratuurile, kuna see ei vastanud kohtu hinnangul seadusega kehtestatud nõuetele. Riigiprokurör Laura Feldmanis ütles juba esmaspäeval ERRile, et prokurörina ei nõustu ta kohtu seisukohaga, et süüdistusakt nõuetele ei vasta. "Selle, kas kohtumäärus vaidlustada, otsustan seaduses ettenähtud 15 päeva jooksul," märkis ta toona.
  Kohus heidab määruses ette süüdistuse laialivalguvust, puudusi süüdistuse ülesehituses, segadust kuriteo toimepanemise aja ja koha küsimustes ehk millisel ajal olid etteheidetavad teod toime pandud ja millise süüteokoosseisu alternatiiviga tegemist on. Süüdistatavate puhul ei ole kohtule arusaadav, milliseid käitumisakte süüdistuse kohaselt neile ette heidetakse, millal need on toime pandud ning mida taunitavat näeb prokuratuur osades süüdistuses kirjeldatud tegudes.
  Tallinna Sadama kriminaalasjas said riigiprokuratuurilt süüdistuse ettevõtte eksjuhid Allan Kiil ja Ain Kaljurand ning Martin Paide, Eno Saar, HTG Invest AS, Tõnis Pohla, Üllar Raad, Sven Honga, Keskkonnahoolduse OÜ, Toivo Promm, Valdo Õunap ja Jan Paszkowski.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaks kriisikärbest, mis vajavad mitut tabavat hoopi
Järsult suurenenud arvetega toimetulek ja energiapoliitika on probleemid, mis vajavad mõlemad kiireid otsuseid, kuid erinevat lähenemist – neid ei saa ühe ja sama võttega lahendada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Järsult suurenenud arvetega toimetulek ja energiapoliitika on probleemid, mis vajavad mõlemad kiireid otsuseid, kuid erinevat lähenemist – neid ei saa ühe ja sama võttega lahendada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Nasdaq suutsid nädala rohelises lõpetada
Volatiilne nädal lõppes pankade kahetiste tulemustega ja jaemüügi oodatust suurema langusega, vahendab Yahoo Finance.
Volatiilne nädal lõppes pankade kahetiste tulemustega ja jaemüügi oodatust suurema langusega, vahendab Yahoo Finance.
Venemaa kasseeris gaasimüügilt topeltsumma
Venemaa teenis eelmise aasta 11 kuuga gaasi müügilt üle kahe korra suurema summa kui aasta varem, müües gaasi vaid 2,5 protsenti rohkem, näitavad Venemaa tolli andmed.
Venemaa teenis eelmise aasta 11 kuuga gaasi müügilt üle kahe korra suurema summa kui aasta varem, müües gaasi vaid 2,5 protsenti rohkem, näitavad Venemaa tolli andmed.
Raadiohommikus: kiire kasvu saladused ja Eesti firma müük üleilmsele hiiule
Äripäeva raadio reedene hommikuprogramm keskendub kiirele kasvule ja arengule. Juttu tuleb mitmekordse gasellitiitli tagamaadest ja kiirelt arenevatest ettevõtetest, millest ühe omanikuks võib saada ka iga raadiokuulaja. Juttu tuleb ka, kuidas šokolaaditootja lõikab kasu teaduskoostööst.
Äripäeva raadio reedene hommikuprogramm keskendub kiirele kasvule ja arengule. Juttu tuleb mitmekordse gasellitiitli tagamaadest ja kiirelt arenevatest ettevõtetest, millest ühe omanikuks võib saada ka iga raadiokuulaja. Juttu tuleb ka, kuidas šokolaaditootja lõikab kasu teaduskoostööst.