Äripäev • 8. märts 2018 kell 6:00

Erikomisjon tutvub Ida-Virumaal korruptsiooni ennetamisega

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni juht Andres Herkel.  Foto: Andras Kralla

Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon kohtub täna ja homme Ida-Virumaa kohalike omavalitsuste esindajatega, et saada ülevaade korruptsioonivastase seaduse rakendamisest ja tutvustada uut eelnõud.

Erikomisjoni esimehe Andres Herkeli sõnul on oluline saada ülevaade, mida on Ida-Virumaal tehtud, et korruptsiooniriske maandada. „Soovime teada saada, kuidas on tagatud tegevuste läbipaistvus, korruptsiooni ennetamine, ametiisikute korruptsioonialase teadlikkuse tõstmine ja kohustustest kinnipidamise kontrollimine.“

Herkel rääkis, et Riigikogus on praegu päevakorral ka eelnõu, millega soovitakse välistada korruptsioonikuriteo eest karistatust omavate isikute töösuhted omavalitsustega. „Tutvustame eelnõu ka Ida-Virumaal kohalike omavalitsuste esindajatele,“ ütles esimees.

Herkeli sõnul seab eelnõu täiendavad tegevuspiirangud volikogu liikmetele, kes töötavad hallatava ametiasutuse juhina või kuuluvad omavalitsuse ühingu juhatusse või nõukogusse. „Selliseid ja muid korruptsiooniteemalisi näiteid Ida-Virumaa omavalitsustes paraku jätkub,“ lisas ta.

Hetkel kuum