Hanschmidti uus äri sai rohelise tule

13. märts 2018, 15:28
Ain Hanschmidti juhitav Infortar AS laiendab oma tegevusala.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180313/NEWS/180319904/AR/0/AR-180319904.jpg

Ain Hanschmidti, Enn Pandi ja Kalev Järvelille firma Infortar sai konkurentsiameti loa siseneda liivaärisse.

Nimelt andis Infortari tütarfirma Jõevulin veebruari lõpus teada, et tahab osta Harjumaal Kuusalu karjäärides liiva kaevandava ettevõtte Kiiu Soon.

Konkurentsiametile edastatud teates toodi tehingu tagamaadena välja vägagi proosalised põhjused: Kiiu Soone senised omanikud ehk aak Fuchsi ettevõte JAF ZG, Martin Kabinile kuuluv Alta Mets, Alar Aaviksaare RAC Arenduse OÜ ja Vambola Juurmani Sarvendel OÜ soovisid ehitus- ja täiteliiva valdkonnast väljuda. Jõevulin aga omakorda nägi võimalust teha kasumlik investeering.

Täna otsustas konkurentsiamet tehingule rohelise tule anda, mis tähendab, et pooled saavad selle nüüd lõpuni viia. Mullu suvel asutatud Jõevulin OÜ ja selle emafirma RRTK Kapital OÜ juhatuse esimees Rein Rätsep ütleski veebruari lõpus, et tehing seisab loa saamise taga.

"Infortaril on Eesti ühe suurima investeerimisfirmana mitmeid investeerimissuundi ja huvisid, nende seas ka energeetika- ja ehitusvaldkond. Oleme huvitatud kõrgema lisandväärtusega ehitusmaterjalide tootmisest, ning sellest ka huvi sellise ettevõtte vastu," ütles Rätsep toona.

Ostetakse nobe kasvaja

Kiiu Soon valmistab ehitusliiva ja müüb seda ehitusettevõtetele. Aastaaruandest selgub, et tegevusalaks on liivade fraktsioneerimine ja vee alt kaevandamine. Kiiu Soon kaevandab ehitusliiva Kuusalu ja Huntaugu karjäärist. 2016. aastal kasvas ettevõtte käive 1,7 miljonilt 2,3 miljonile eurole.

Kiiu Soonele kuulub ka tütarfirma Kuiv Liiv OÜ, mille põhitegevus on liiva kuivatamine ja sõelumine ning tehnoloogilise ja ehitusliku liiva tootmine. 2016. aastal oli selle ettevõtte käive 846 000 eurot, millest viiendik tuli ekspordist, ning kasum 106 000 eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. March 2018, 15:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing