Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  OEG aktsionär loodab müügist nahaalset preemiat

  Jevgeni Bazarovil on Olympicu aktsiaid 300 000 euro eest.Foto: Erakogu

  Olympic Entertainment Groupi aktsionär Jevgeni Bazarov leiab, et ettevõtte börsilt lahkumise plaan võib olla seotud praeguse juhtkonna moraalse ja füüsilise väsimusega.

  Ostway juhatuse liikme Bazarovi investeerimisportfellist moodustavad OEG aktsiad 6–10 protsenti ning ta on nende omandamisele kulutanud umbes 300 000 eurot. Äripäeva venekeelne sõsarväljaanne Delovõje Vedomosti uuris investorilt, mida ta arvab tänasest uudisest selle kohta, et OEG ostetakse välja ning ettevõte plaanib ka börsilt lahkuda.
  „Minuni jõudis see uudis vaid 30 minutit tagasi, nii et räägin oma esmamulje pealt,“ ütles Bazarov. „Omanikud on aastaid töötanud, ehitanud äri ja võimalik, et jõudnud moraalse, psühholoogilise ja füüsilise väsimuseni. Neile tehti minu arust väga hea mitme miljoni euro suurune pakkumine. Nüüd saavad nad elada mõnusat elu või tegelda teiste suurprojektidega. Meie armas Eesti on ju väike.“
  Kas teie müüte oma aktsiad maha?
  Mais peaks OEG dividendi maksma, 10 senti aktsialt. See tähendab, et järgmisel päeval kukub hind automaatselt 10 sendi võrra. Prospektis on toodud 1,90eurone hind, tähendab, järgmisel hommikul on hinnaks 1,80. Mina olen otsustanud aktsiat hoida, kuni pärast dividendide väljamaksmist tõuseb hind endise taseme kanti. Just nimelt kanti, sest 1,90 see paber vaevalt maksma hakkab.
  Olympic kavatseb börsilt lahkuda.
  Nad ei saa seda tinglikult öeldes kohe homme teha. Aktsiaid, mida omanikelt ostetakse, pole piisavalt. Kui uued omanikud hakkavad aktsiaid agressiivselt kokku ostma, siis jõuavad nad varem või hiljem minuni. Ja mina tahan saada kasumit. Mõistlikku ja võib-olla veidi nahaalset preemiat. 
  Palju siis?
  Kuni 50 senti. Aga üldiselt, kui OEG börsilt lahkub, on see Eesti jaoks halb. See on selline äri… Sularaha on palju liikvel ja muud sellised asjad. Lisaks võib uuel juhtkonnal olla palju agressiivsem poliitika, mis võib viia kärbeteni. Kui kainelt arutleda, siis äri toimib Eestis, Lätis ja Leedus – nii et milleks teha muudatusi, nii kaotab ainult raha. Uusi kliente ka sellega juurde ei too.
  Palju te ise olete Olympicusse raha pannud?
  Olen ostnud need aktsiad viimase kahe kuu jooksul. Varem olen Olympicust välja minemisega kaotanud, aga nüüd ajastasin spetsiaalselt nii, et oleks võimalikult lähedal dividendide maksmisele. Nii ma saan maksimaalse aastase tootluse. Keskmine hind, millega ma sisenesin, oli 1,802 eurot.
 • Hetkel kuum

Portfellihaldus 20 aastat investeerimiskogemust

Olulisemad lood

Liis Elmik: oleme kõike vähem ostnud peale ravimite
Selle aasta kümne kuuga eestlased ostnud vähem kõiki kaupu peale ravimite ja peale detsembri ostupidu tuleb ilmselt mitu kuud vaikust, leiab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Selle aasta kümne kuuga eestlased ostnud vähem kõiki kaupu peale ravimite ja peale detsembri ostupidu tuleb ilmselt mitu kuud vaikust, leiab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Wall Street kõikus tulevaste intressikärbete udupeenes lootuses
Wall Streeti suured indeksid sulgusid kolmapäeval erisuunaliselt: S&P 500 langes pisut -0,09%, Dow 30 tõusis veidi +0,04% ning Nasdaq taandus -0,16%. Põhjus oli selles, et Föderaalreservi tippametnik ainult vihjas, nagu oleks keskpank intressimäärade tõusuga ühel pool ning avab ukse võimalikule intressikärpele.
Wall Streeti suured indeksid sulgusid kolmapäeval erisuunaliselt: S&P 500 langes pisut -0,09%, Dow 30 tõusis veidi +0,04% ning Nasdaq taandus -0,16%. Põhjus oli selles, et Föderaalreservi tippametnik ainult vihjas, nagu oleks keskpank intressimäärade tõusuga ühel pool ning avab ukse võimalikule intressikärpele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Juustukuningate lugu: äri võimalikkusest naise ja emaga
Kolleegid, äripartnerid, abikaasad ja lapsevanemad Liisu ja Robert Miller tegutsevad igas rollis ja valdkonnas ööpäev läbi koos. Kui Roberti vanemad tegid Liisule ettepaneku pereettevõttes tööle hakata, ütles Liisu enda sõnul kohe ära, et tema ei ole hull. Kui üks hetk lõpetati selle töökoha pakkumine, siis tundis ta, et ikkagi sooviks pereettevõttesse panustada, ja on siiani selle otsuse üle õnnelik.
Kolleegid, äripartnerid, abikaasad ja lapsevanemad Liisu ja Robert Miller tegutsevad igas rollis ja valdkonnas ööpäev läbi koos. Kui Roberti vanemad tegid Liisule ettepaneku pereettevõttes tööle hakata, ütles Liisu enda sõnul kohe ära, et tema ei ole hull. Kui üks hetk lõpetati selle töökoha pakkumine, siis tundis ta, et ikkagi sooviks pereettevõttesse panustada, ja on siiani selle otsuse üle õnnelik.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Kinnisvaragasell kasvab "sõbralikult": taunime kahanemist
Kinnisvarasektori gasellfirmade ehk kiiret kasvu näidanud ettevõtete omanikud tunnistavad, et hoog on turumuutuste tõttu küll raugenud, kuid varasemast kehvem tulemus ei tule kõne allagi.
Kinnisvarasektori gasellfirmade ehk kiiret kasvu näidanud ettevõtete omanikud tunnistavad, et hoog on turumuutuste tõttu küll raugenud, kuid varasemast kehvem tulemus ei tule kõne allagi.
Eesti kõige edukam firma lõikab kasu Infortari börsileminekust
Omanikfirma ehk Infortari börsileminek avab Eesti Gaasile mõningaid uksi, sõnas tänavu edukaimaks ettevõtteks tunnistatud Eesti Gaasi juht Margus Kaasik.
Omanikfirma ehk Infortari börsileminek avab Eesti Gaasile mõningaid uksi, sõnas tänavu edukaimaks ettevõtteks tunnistatud Eesti Gaasi juht Margus Kaasik.
Kõige rohelisem ettevõte: „Viis aastat kestnud pingutused olid väärt seda“
Me oleme liiga väiksed tegijad, et olla kõige rohelisem ettevõte, leidis enne tunnustuse saamist kõige roheinspireerivama ettevõtte kategoorias esikoha saavutanud festivalikorraldaja I Land Sound Festuval OÜ jätkusuutlikkuse valdkonna juht Kadi Aguraijuja.
Me oleme liiga väiksed tegijad, et olla kõige rohelisem ettevõte, leidis enne tunnustuse saamist kõige roheinspireerivama ettevõtte kategoorias esikoha saavutanud festivalikorraldaja I Land Sound Festuval OÜ jätkusuutlikkuse valdkonna juht Kadi Aguraijuja.
Auto|Piloot. Nelja erinevas kastmes Lamborghiniga Itaalia teedel – jää hüvasti, mootorite Heino Eller Eksklusiiv!
Kaks pikka sõidupäeva. Sadu kilomeetreid mööda kuulsa Mootorite Oru teid. Kõik praegused Lamborghini Huracani versioonid – jah, ka Sterrato ja STO. Ning muidugi see hääl ...
Kaks pikka sõidupäeva. Sadu kilomeetreid mööda kuulsa Mootorite Oru teid. Kõik praegused Lamborghini Huracani versioonid – jah, ka Sterrato ja STO. Ning muidugi see hääl ...
OECD kuulutab Eestile järgmisel aastal kehvemat käekäiku kui teised
Eesti majanduskasv jääb järgmisel aastal kiduraks, sest tööturg võtab suuna halvemuse poole, hoiatab OECD.
Eesti majanduskasv jääb järgmisel aastal kiduraks, sest tööturg võtab suuna halvemuse poole, hoiatab OECD.
Raadiohommikus: Infortari aktsionär Aivar Sõerd hindab prospekti
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kuuleb intervjuusid ja arvamusi Infortari prospekti, jaekaubanduse käekäigu ning palgaläbirääkimiste teemadel.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kuuleb intervjuusid ja arvamusi Infortari prospekti, jaekaubanduse käekäigu ning palgaläbirääkimiste teemadel.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.