Äripäev • 4. aprill 2018 kell 5:33

Suri riigikogu liige Andres Ammas

Andres Ammas  Foto: Postimees/Scanpix

Täna öösel suri 56aastasena vabaerakondlasest riigikogu liige, koolijuht, ajakirjanik ja ettevõtja Andres Ammas.

Ammas oli üks, kelle puhul räägiti, et temast võiks saada Vabaerakonna järgmine juht.

Ammas oli lõpetanud Tallinna riikliku konservatooriumi muusikapedagoogika erialal ja Tartu Ülikooli ajakirjanduse erialal. Ta töötas õpetajana ning oli aastatel 2007-2011 Haapsalu gümnaasiumi direktor. Ta juhtis saateid Vikerraadios ning oli neli aastat Lääne Elu peatoimetaja.

Aastatel 1990–1992 kuulus ta Eesti Vabariigi Ülemnõukogusse. 20. augustil 1991 hääletas Ammas Eesti iseseisvuse taastamise poolt. Lisaks oli Ammas Eesti Kongressi saadik. 2015. aasta riigikogu valimistel sai ta 1859 häält ning pääses ringkonnamandaadiga riigikogusse.

Ammas oli ajalehe Lääne Elu omanik, talle kuulus väljaandes 35% osalus.

Hetkel kuum