Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Margus Linnamäe laieneb jaeärisse

  Ärimees Margus Linnamäe ostis poole ökotooteid müüvast Biomarketist, millel on ette näidata üheksa kauplust ja kiiresti kasvav käive.

  Margus Linnamäe.Foto: Andras Kralla
  Linnamäe kontsern UP Invest siseneb sellega jõulisemalt turule, kus senini tegutses väikesemahulise kõrvaltegevusena – looduskosmeetikatoodete ja ökotoidukaupade hulgi- ja jaemüük, märgitakse koondumisteates.
  Peamiselt Tallinnas ökotooteid müüva Biomarketi käsi on viimastel aastatel käinud hästi. Kui 2016. aastal kasvas käive 4 miljonilt 4,4 miljonile eurole, siis esialgsetel ja konsolideerimata andmetel tuli möödunud aastal poeketil käivet 7,4 miljonit eurot. Tänavu esimese kahe kvartaliga on käivet deklareeritud juba 4,3 miljoni euro eest. Kasumit kiire kasvu taustal vähemalt 2016. aastal ei olnud.
  Lisaks Tallinna kaubanduskeskustes tegutsevatele poodidele on Biomarketil kauplused ka Pärnus ja Tartus ning tütarettevõte Lätis, mille käive tunamullu jäi 200 000 euro ringi.
  Kiiret kasvu on oodata ka edaspidi, sest pooled märgivad konkurentsiameti teates, et nende jaoks on koondumise eesmärgiks laiendada Biomarketi äritegevust, andes ühingule juurdepääsu OÜ UP Invest kui finantsinvestori finantsvahenditele.
  Seni on UP Investi ettevõtted toidukaupade valdkonnas tegelenud jäätise, mahlade, smuutide, võileibade ja kohvijookide müügiga kohvikutes ja mahlabaarides. Seda Apollo Kohvikutele kuuluva Blenderi keti kaudu, millel on Tallinnas praegu 5 kohvikut ning käivet tänavu deklareeritud pea 800 000 euro eest.
  Linnamäe kontserni ettevõtete ja Biomarketi tegevuse kattumise kohta on kirjas, et Biomarket müüb muuhulgas dr Hauschka looduskosmeetikatooteid, mida võib leida ka UP Investile kuuluvates Terve Pere apteekides.
  Biomarketi kauplus TartusFoto: Postimees/Scanpix
  Apteekides on mitteravimite, sealhulgas apteegikosmeetika müük kõrvaltegevus ning nende osatähtsus kogu turumahus on marginaalne. Biomarketi müük UP Investi ettevõtetele jäi eelmisel aastal alla 5 protsendi.
  Käivitunud ka värske netipood
  Apteekide looduskosmeetika osakonnad ja smuutikohvikud ei ole ainsad ärid, kus jõukama linnarahva tähelepanu tervislike toodetega püütakse. Veel torkab silma, et UP Investile kuulub ka eelmisel aastal käivitatud internetikauplus FreshGo, mis pakub kojuvedamisteenusena valikut supermarketist, turult, väiketootjatelt, mahetootjatelt, gurmeepoodidest ning ka lemmikloomapoodidest saadavast kaubast.
  Selle ettevõtte möödunud aastat iseloomustavad peamiselt suured käivituskulud, kuid tänavu on ettevõtte deklareerinud konsolideerimata andmetel üle 330 000 euro suuruse käibe.
  Linnamäe ostab Biomarketist 50 protsenti. Biomarketit juhtiva Priit Mikelsaare Moos OÜ osalus väheneb 40 protsendile ja Arno Ilvese Philia OÜ oma 10 protsendile. Priit Mikelsaarele kuulub osalusi teisteski sarnase profiiliga ettevõtetes – pagariäris Pagar Võtkas ning Äripäeva Gaselli topis figureerinud jäätisetootjas La Muu OÜ.
  Konkurentsiamet andis liitumisele loa juuli keskel.
 • Hetkel kuum

Portfellihaldus 20 aastat investeerimiskogemust

Olulisemad lood

Tarmo Ulla: leiutaks hoiupõrsa, mis alistab TikToki Kuidas võita noorte tähelepanu infouputuse ajastul?
Finantsteadmised on kõige kesisemad 18–29aastaste hulgas. Me peaksime välja mõtlema, kuidas viia rahatarkus just selle vanuserühmani, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.
Finantsteadmised on kõige kesisemad 18–29aastaste hulgas. Me peaksime välja mõtlema, kuidas viia rahatarkus just selle vanuserühmani, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.
USA aktsiaturg tõusis tänavuse aasta tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tegi reedel uue tänavuse tipu, tõustes 0,59% 4594,63 punktini.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tegi reedel uue tänavuse tipu, tõustes 0,59% 4594,63 punktini.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
VIDEO: kuidas karjääri tipus olles uuesti nullist alustada
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
VIDEO: kuidas karjääri tipus olles uuesti nullist alustada
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Eesti kõige edukam firma lõikab kasu Infortari börsileminekust
Omanikfirma ehk Infortari börsileminek avab Eesti Gaasile mõningaid uksi, sõnas tänavu edukaimaks ettevõtteks tunnistatud Eesti Gaasi juht Margus Kaasik.
Omanikfirma ehk Infortari börsileminek avab Eesti Gaasile mõningaid uksi, sõnas tänavu edukaimaks ettevõtteks tunnistatud Eesti Gaasi juht Margus Kaasik.
Suurfirmade tippjuhid jätkusuutlikkusest: iPhone’i äraviskamine pole lahendus, pikaajaline strateegia on
IPhone’i prügikasti viskamine ja kartulikrõpsudest loobumine pole kliimaprobleemi pikaajaline lahendus, vaid ettevõtted peavad tegema iga toote ja teenuse puhul samm-sammult jätkusuutlikumaid otsuseid, rääkisid välismaiste firmade tippjuhid Tasakaalus majanduse foorumil “Elevant toas”.
IPhone’i prügikasti viskamine ja kartulikrõpsudest loobumine pole kliimaprobleemi pikaajaline lahendus, vaid ettevõtted peavad tegema iga toote ja teenuse puhul samm-sammult jätkusuutlikumaid otsuseid, rääkisid välismaiste firmade tippjuhid Tasakaalus majanduse foorumil “Elevant toas”.
Tuhanded CNG-autod said tänasest sõidukeelu
Tuhanded CNG-l ehk surugaasil vuravad autod ei tohi alates tänasest enam teedel sõita.
Tuhanded CNG-l ehk surugaasil vuravad autod ei tohi alates tänasest enam teedel sõita.
Tugev lumesadu pärsib Euroopas reisimist
Lõuna-Saksamaal, Austrias ning Šveitsis on reisimine tugeva lumesaju tõttu häiritud, vahendab Bloomberg.
Lõuna-Saksamaal, Austrias ning Šveitsis on reisimine tugeva lumesaju tõttu häiritud, vahendab Bloomberg.
Põlvamaa edukaim ettevõtja: teinuks nii nagu igal aastal, poleks tulnud häid tulemusi
Mulluste tulemustega Põlvamaa aasta edukaimaks ettevõtteks tõusnud Hurmi Agro tubli tulemuse tagasid varem tehtud head kokkulepped.
Mulluste tulemustega Põlvamaa aasta edukaimaks ettevõtteks tõusnud Hurmi Agro tubli tulemuse tagasid varem tehtud head kokkulepped.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.