Pille Ivask • 7 august 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale
Playtech ei tegutse ainult Tartus, vaid on juured ajanud maailma laiali.
Playtech ei tegutse ainult Tartus, vaid on juured ajanud maailma laiali.  Foto: Jassu Hertsmann

Playtechi kesine mänguõnn: endine omanik asutas konkureeriva firma

Mängutarkvarafirma Playtech on saanud viimasel aastal mitu valusat hoopi ning ettevõtte aktsiatega on toimunud kummaline tehing. Lisaks on asutaja Teddy Sagi osalust ettevõttes märkimisväärselt vähendanud ning püüab konkureeriva ettevõttega Playtechi Aasiast välja puksida.

Avalikkusest kõrvale hoidev Playtechi üks eestlasest rajaja Rain Kivisik võttis esmaspäeval telefoni vastu unise häälega. Kuuldes, et talle helistab ajakirjanik, oli Kivisiku tämbris tunda skepsist. Kivisik ei ole eriti kunagi tahtnud meediaga suhelda. Kui Äripäev temast 2009. aastal persooniloo kirjutas, ei õnnestunud tartlasest Kivisikku telefonitsi tabada. Toona portreteeris Äripäev Kivisikku kui värskelt Eesti jõukamate sekka lisandunud meest. Ka nüüd jääb ta tagasihoidlikuks ega soovi oma tegemisi avada ning on üpris tõrges arvamuse avaldamisel.

Kivisiku osalus Playtechis ulatub Reutersi andmeil 2,73% juurde ega ole viimasel ajal muutunud. Kivisik ütles, et tema aktiivsus Playtechis kaasa löömisel oleneb olukorrast ning ta tegutseb ettevõttes nii palju kui tarvis. "Varasemaga võrreldes kindlasti vähem. Igasugu muid tegevusi on," ütles 42aastane Kivisik. Ta lisas, et ettevõtte tuleviku ning osaluste kohta ei oska ta midagi öelda.

"Kui ma saan kuskil reaalselt abiks olla, siis ma teen, aga suures pildis, kui keegi välismeedias midagi arvab või kirjutab, siis ei oska midagi arvata sellest ja ei jälgi ka," ütles Kivisik oma praeguse rolli kohta Playtechis ja lisas, et ta ei löö firma töös kaasa igapäevaselt.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt