• Jaga lugu:

  Soome ettevõtja sattus hästi planeeritud identiteedivarguse küüsi

  Soome Vantaa ettevõtja sattus identiteedivarguse ohvriks, petturid tellisid tema ettevõtte nimel 145 000 euro väärtuses kaupa, kirjutab Helsingin Sanomat.

  Helsingi.Foto: Panthermedia
  Ida-Uusimaa politsei hinnangul oli pettus erakordselt hästi ette valmistatud. Identiteedivarguse ohvriks olnud ettevõtte teadmata oli muudetud ettevõtte postiaadressi. Peale selle oli ettevõttele tehtud petu-veebileht. Varguse ohvriks valitud firma nimel helistati siis teistesse firmadesse.
  Komissar Mikko Minkkineni sõnul on kaks peamist kahtlusalust nii 30aastased Soome mehed pealinna piirkonnast, neile lisaks aitas hulk teisi kahtlusalustel tellitud tooteid välja võtta.
  Tellimused tehti eelmise aasta sügisel kahe nädala jooksul. Minkkineni sõnul kuulus nende hulka igat liiku kaupa loodustoodetest köögitarvikute ja kinkekaartideni.
  Ohver sai pettusele jälile ja võttis ühendust politseiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.