Äripäev • 3. september 2018 kell 5:03

Eesti tarkvaraarendusfirma ostis Taani ettevõtte

Eestis, Norras, Šveitsis ja Makedoonias tegutsev Eesti tarkvaraarendusfirma Uptime, et omandas juulis 51% osaluse Taani ettevõttes West Soft Development A/S.

Eero Tohver  Foto: Andras Kralla

“Taani on meie radaril olnud juba mõnda aega,” ütles Uptime'i tegevjuht Eero Tohver pressiteate vahendusel. “Meile on sisenemine Taani turule ja kasvamine selles meie jaoks uues piirkonnas väga oluline."

Taani kontor asub Triangle Regionis. Trekantområdet ehk Triangle Region asub Taanis Jüüti poolsaarel ja kaheksal saarel. Ühine tööstuspiirkond hakkas seal tekkima 1960. aastatel, “majanduskolmnurk” sai oma nime kolme linna – Koldingi, Vejle ja Fredericia majanduskoostööst rohkem kui pool sajandit tagasi. Tohvri hinnangul on Triangle Regioni Taanis väga tähtis piirkond, kus tasub kohal olla.

Kuula intervjuud Eero Tohvriga alates 40:50

West Soft Developmentis töötab üheksa inimest. Ettevõtte juht Ronni Madsen avaldas lootust, et koos Uptime'iga saavad nad pakkuda oluliselt laiemat tarkvarateenuste valikut ja ette võtta suuremaid projekte.

West Soft Developmenti tugevus on on spetsiaaltarkvara arendamine vastavalt kliendi ärivajadustele, mis on ka Uptime'i peamine eesmärk, seisis pressiteates. Ettevõtte suuremad kliendid Taanis on näiteks Ramboll, Siemens Wind Power, Kopenhaageni linnavalitsus, Alfix, Dong Energy jt.

Hetkel kuum