• Jaga lugu:

  Põldoja: Blackstone kasvatab Eesti mainet

  Inbanki nõukogu juht Priit Põldoja sõnul on Blackstone maailma üks edukaimaid erakapitalifonde, mis toob fokusseeritud visiooni ja ressursid.Foto: Andras Kralla

  Inbanki nõukogu juhi Priit Põldoja hinnangul muudab Blackstone'i investeering Luminori strateegia fokuseeritumaks ja USA erakapitalifondi sisenemine Baltikumi pangandusturule muudab Skandinaavia kapitalil põhineva sektori mitmekesisemaks.

  Põldoja sõnul oli Luminori müüki ette näha. „Oli arvata, et Nordea ja DNB mingi tehingu Luminoriga teevad,“ leidis Inbanki juht.
  Kuigi Põldoja sõnul pole tegemist üllatusega, on tuumikinvestori tulemine Luminorile ainult hea. „Selge on see, et Blackstone on ajutine investor, sest selline fond soovib alati väljuda, kuid kindlasti toob ta oma fookuse ja ressursid,“ arvas Põldoja. Tema sõnul on Blackstone’i fookus kindlasti kasvul ja kasumlikkusel, kuid Põldoja hinnangul ei tee Blackstone enam lisainvesteeringuid Luminori.
  „Luminori strateegia võiks teravneda. Ma ei oota, et Luminor muutub laiapõhjalisemaks ja hakkaks turuosa võtma, aga ma arvan, et ta muutub kasvule orienteeritumaks,“ sõnas Põldoja. Tema hinnangul võib Luminor pakkuda rohkem konkurentsi Skandinaavia pankadele. „Tegemist on teistsuguse investoriga kui Skandinaavia tegijad ja kindlasti rikastab ta Baltikumi pangandusturgu,“ lisas Põldoja.
  Põldoja märkis, et Blackstone on praegu maailma suurim erakapitalifond, millel on väga laiapõhjaline investeeringute portfell. „Ta investeerib oma kapitali, võlga kui kinnisvarasse. Selles mõttes on tegemist edukaima erakapitalifondiga ja tugeva investoriga, kellel on väga palju ressursse,“ iseloomustas Põldoja Blackstone’i.
  „Praegused Luminori aktsionärid on avaldanud soovi väljuda siit turult. Seega on alati hea, kui sul on investor, kes soovib arendada ja on agressiivsem kui investor, kes on väljumas ja konservatiivne,“ leidis Põldoja. Seejuures on tema sõnul väga märkimisväärne, et nii mainekas investeerimisfond Eesti turule sisenes. „Eestis on viimastel aastatel väga palju suuri tehinguid toimunud. Vaadates kasvõi Taxifyd, kuhu tuntud investorid tulid sisse,“ sõnas Põldoja, kelle sõnul on Eesti investeerimiskeskkond suurteks tehinguteks väga soodne.
  Luminor teatas täna strateegilisest partnerlusest konsortsiumiga, mida juhib investeerimisfond Blackstone Group L.P. Tehingu tulemusel omandavad Blackstone’i erakapitali investeerimisfondid Luminoris 60% suuruse osaluse. Luminori senised omanikud Nordea Bank AB ja DNB Bank ASA säilitavad kumbki 20protsendilise osaluse. Blackstone investeerib Luminori 1 miljard eurot, teatas Luminor.
  1985. aastal asutatud USA investeerimiskontsern Blackstone Group on turuliider alternatiivsete investeeringute – kinnisvara, erakapitali fondide, riskifondide ja laenude väljastamise – vallas. Täpsemalt saab Blackstone Groupi taustast lugeda siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.