Allan Rajavee • 2. oktoober 2018 kell 8:12

Leedo müüs Wrisi aktsiad Aili Kägu ettevõttele

Aili Kägu (pildil kõige paremal) turismimessil "Tourest 2008".   Foto: Andras Kralla

Ettevõtja Vjatšeslav Leedo omanduses olev Holostovi Kinnisvarahalduse OÜ müüs Eesti ühe vanima reisibüroo Wrisi aktsiad ettevõtte pikaajalise töötaja ja juhatuse liikme Aili Kägu ettevõttele AKA Investment.

Seni kuulus Aili Kägule 4,5 protsenti Wrisi aktsiatest, tehingujärgselt tõusis tema osalus ettevõttes saja protsendini. Tehingu maksumus on konfidentsiaalne.

Vjatšeslav Leedo sõnul on Wris väärika ajaloo ja väga hea turupositsiooniga ettevõte. „Wrisi omandamine tuli meile omal ajal suhteliselt üllatusena ja meil ei olnud kavas pikalt turismiärisse jääda," nentis Leedo.

Tema väitel on Wris alati olnud konkurentidele atraktiivne objekt. "Mul on väga hea meel, et ostja tuleb majast seest, kes tagab ka ettevõtte kultuuri ja väärtuste säilimise. See on turismiäris väga oluline,“ arvas Leedo.

Aili Kägu sõnul on Wris tema elutöö. „Olen suure osa oma ajast olnud Wrisiga seotud ja kui see teema lauale kerkis, siis mul ei olnud palju valikuid. Minu soov on Wrisi edasi arendada koos olemasoleva kollektiiviga ja ma olen tänulik, et selle võimaluse sain," sõnas Kägu.

Wris asutati 1991. aastal ning see on Eesti üks vanimaid ja juhtivaid turismiettevõtteid. Wrisil on esindused Tallinnas, Kuressaares ja Jõhvis.

AS Wris müügitulu ületas Äripäeva infopanga andmetel 2017. aastal 12 miljoni piiri ja kokku teeniti kasumit ligikaudu 64 000 eurot. Ettevõte pakkus tööd 2018. aasta teises kvartalis 25 inimesele.

Hetkel kuum