Äripäev • 31. oktoober 2018 kell 8:33

Kantar Emor: Läti alkoholi osa aasta-aastalt kasvanud

Ostja Valkas asuas alkoholipoes Alko 1000.  Foto: Andras Kralla

Lätist toodud alkoholi osa napsu ostvate inimeste ostudest püsib tänavu 20–24 protsendi piires, leidis Kantar Emor oma uuringus.

Veel eelmise aasta augustis oli aga Lätist ostetud alkoholi osa 15 protsenti ja aasta varem 6 protsenti. „Võrreldes eelmise suve lõpuga on Lätist ostetud alkoholi osatähtsus kasvanud seega 1,6 korda,“ juhtis tähelepanu on Kantar Emori uuringueksper Aivar Voog.

Lätist on viimase aasta jooksul alkoholi ostnud 41 protsenti kõigist Eesti elanikest vanuses 18–74. Spetsiaalselt alkoholi järel käis Lätis 26 protsenti neist, kes üldse naaberriigist vägijooke ostsid, viiendik läks sinna ka muud kaupa ostma ja 52 protsenti sattus Lätti mingil muul eesmärgil, kuid ostis kaasa ka alkoholi.

Kõigist alkoholiostjatest vaid viiendik on hankinud Lätist vägijooke vähemalt korra paari-kolme kuu jooksul või sagedamini. Kõige sagedamini ostavad Lätist alkoholi 35-49aastased mehed, 42 protsenti pidevatest ostjatest on Tartu piirkonna ja Lõuna-Eesti elanikud. Kõigist Lätist alkoholi toojatest on tervelt 46 protsenti maa-asulate elanikud.

Hetkel kuum