Äripäev • 15 november 2018

Tallinna Sadam kasvatas III kvartalis käivet 6,2 miljoni euro võrra

Tallinna sadam.  Foto: Andres Haabu

Käesoleva majandusaasta kolmandas veerandis kasvas nii Tallinna Sadamat läbinud reisijate kui ka kauba maht, mistõttu oli kvartali käive 38,9 miljonit eurot.

Üheksa kuu jooksul on Tallinna Sadama käive olnud 101,1 miljonit eurot, mis on 2,1 protsenti rohkem võrreldes eelmise aasta sama perioodi lõpuga. Seejuures nägi ettevõte käibe kasvu kõigis tegevusvaldkondades.

Käibele lisas jõudu eelkõige reisijateveost saadud 13% rohkem tulu, aga ka jäämurdjateenus, mida hakati pakkuma Põhja-Kanadas alates juuni lõpust. Tallinna Sadama heasse tulemusse andis veelgi suurema panuse kaubasadamate valdkond, mille käive kasvas võrreldes eelmise aastaga 1,5 miljoni euro võrra.

Kolmandas kvartalis hakkas kasvama ka Tallinna Sadama netokasum, mis jõudis 18,1 miljoni euroni. Samas seoses 105 miljoni euro suuruse dividendimaksega teise kvartali lõpus pidi Tallinna Sadam tasuma 12 miljoni euro ulatuses varamaksu. Sestap vähenes ettevõtte puhaskasum kolmandas kvartalis 9,6 miljoni euro võrra võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Hetkel kuum