Äripäev • 9. aprill 2019 kell 11:07

Kohtust kõrvale hoidnud firmamatja tabati Hollandis

Firmadematja Raivo Palmiste kirjutas aastaid ettevõtteid Sindi vana postkontori kastidesse. Nüüd üritab prokuratuur ta muu seas valede kontaktandmete eest vastutusele võtta.  Foto: Mailiis Ollino, Pärnu Postimees

Hiljuti peeti Hollandis kinni kohtumõistmisest hoidunud Pärnu ettevõtja, kellele prokuratuur paneb süüks hoolsuskohustuse rikkumist ettevõtete juhtimisel.

Tänavu veebruaris ja märtsis pidi mõistetama Raivo Palmiste üle, kes on jätnud esitamata mitme enda juhitava ettevõtte majandusaasta aruanded ja kaotanud raamatupidamisdokumendid, kirjutas Pärnu Postimees.

Mõne ettevõtte dokumentide unustamine ei ole õigupoolest ime, sest Palmiste figureerib ligemale 50 juriidilise isiku juhatuses, enamikul neist on probleeme, näiteks maksuvõlgade või maksehäiretega.

Loe pikemalt Pärnu Postimehest.

Äripäev paigutas Raivo Palmiste viis aastat tagasi Julianus Inkasso veebilehe krediidiregister.ee andmetele tuginedes Eesti aktiivseimate firmade matjate edetabelis viiendale kohale. Tal oli siis kehtiv seos 88 firmaga, mille maksuvõlg kokku oli ligi 876 000 eurot. Ta on kahel korral nii kriminaalkorras kui ka väärteo eest karistatud.

Hetkel kuum