Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Swedbanki rahapesuasjas veereb süü Eesti juhtide kaela

Swedbanki peakontoris Rootsis kahtlustati kaua, et Eesti Swedbankis on asjad halvasti, kuid alguses usuti kohalike juhtide kinnitust, et kõik on korras ning siis ei suudetud ise piisavalt karmilt asjale läheneda, kirjutab Dagens Industri.  Foto: Liis Treimann

Rootsi meedias avaldatud artikkel paljastab Swedbanki Eesti rahapesu üksikasju, toob näiteid kahtlastest klientidest, vene rikkurite kaitsmisest ning paneb selge vastutuse siinsetele juhtidele Priit Perensile ja Robert Kitile. Ühtlasi vihjatakse, et halvad kliendid tulid kaasa Hansapanga ostmisega.

2010. aastate alguses ei olnud Swedbanki peakontoris selget teadmist, et Balti kontorites võimaldatakse rahapesu, kuid samas oli tippjuhtidel häiriv tunne, et seda ei saa ka välistada. Rootsi peakontori juhid kahtlustasid, et Balti harud ei saa kontrollimisega piisavalt hästi hakkama, aga kui selle kohta küsiti Balti kolleegidelt, tulid rahustavad vastused – kõik paistab olevat korras, kirjutab Dagens Industri.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum