Viivika Rõuk • 22. juuli 2019 kell 7:07
Uudised
Ainult tellijale

Swedbanki rahapesuasjas veereb süü Eesti juhtide kaela

Swedbanki peakontoris Rootsis kahtlustati kaua, et Eesti Swedbankis on asjad halvasti, kuid alguses usuti kohalike juhtide kinnitust, et kõik on korras ning siis ei suudetud ise piisavalt karmilt asjale läheneda, kirjutab Dagens Industri.  Foto: Liis Treimann

Rootsi meedias avaldatud artikkel paljastab Swedbanki Eesti rahapesu üksikasju, toob näiteid kahtlastest klientidest, vene rikkurite kaitsmisest ning paneb selge vastutuse siinsetele juhtidele Priit Perensile ja Robert Kitile. Ühtlasi vihjatakse, et halvad kliendid tulid kaasa Hansapanga ostmisega.

2010. aastate alguses ei olnud Swedbanki peakontoris selget teadmist, et Balti kontorites võimaldatakse rahapesu, kuid samas oli tippjuhtidel häiriv tunne, et seda ei saa ka välistada. Rootsi peakontori juhid kahtlustasid, et Balti harud ei saa kontrollimisega piisavalt hästi hakkama, aga kui selle kohta küsiti Balti kolleegidelt, tulid rahustavad vastused – kõik paistab olevat korras, kirjutab Dagens Industri.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum