Äripäev • 25 september 2019
Uudised
Ainult tellijale

Miks siis kohe nii, Aivar?

Täna sai teatavaks, et lahkunud on endine pangajuht Aivar Rehe. 23. septembrist teadmata kadunud Aivar Rehe surnukeha leiti tema kodu juurest. Aivar Rehe sündis 3. aprillil 1963. aastal. Fotol on Aivar Rehe 2007. aastal Sampo panga juhina.   Foto: Veiko Tõkman

Miks siis kohe nii, Aivar? Nii alustas Äripäev oma juhtkirja 6. jaanuaril 2006. aastal pärast seda, kui Aivar Rehe teatas maksu- ja tolliameti peadirektori kohalt Sampo Panga juhi kohale asumist. Rehe ühendas maksu- ja tolliameti ning pööras selle kohmaka riikliku asutuse näoga klientide poole.

Ta suutis kaheaastase ametiajaga saavutada maksuametis selle, et amet kadus meediast, vähemalt negatiivsest kajastusest. Ta jõudis ära teha paljugi progressiivset: samasugused "rohelised" tollikoridorid firmadele, nagu olid piiripunktides eraisikutele; enammakstud tulumaksu ülimalt operatiivne tagastamine maksumaksjatele; üldse maksu- ja tolliameti muutmine viisakaks teenindusasutuseks, nii nagu see peabki olema. Ja maksutulud ise hakkasid laekuma ennaktempos, tõsi, suur roll oli siin ametist sõltumatul faktoril, majanduskasvul, kuid oma mõju oli kindlasti nendel reformidel, mille Rehe avalikus sektoris käima lükkas ja ka ära tegi.

Hetkel kuum