Allan Rajavee • 9 jaanuar 2020
Uudised
Ainult tellijale

Sakkov: Trump maitseb Obama Lähis-Ida poliitika vilju

USA president Donald Trump (punase lipsuga) näitas Iraani kindrali Qasem Soleimani tapmisega, et ka tema administratsioon võib enda vaenlastele vastu hambaid anda.   Foto: SIPA/Scanpix

Kuigi USA ja Iraani nädala kestnud terav vastasseis tundub leebuvat, ei tähenda see pingete leevenemist kogu Lähis-Ida vaates, leidis Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktor Sven Sakkov, kelle hinnangul on USA Lähis-Idas näidanud viimastel aastatel üles nõrkust.

Sven Sakkov tõdes Äripäeva raadio saates "Poliitikute töölaud", et Donald Trump peab lahendama eelmisest Ühendriikide riigipeast Barack Obamast jäänud probleeme, mis algasid eelmise kümnendi alguses Iraagist USA vägede väljaviimisega. Sellest ajast peale on USA ja NATO väed vaid toetanud Iraagi kaitseväe väljaõpet ning püsinud piirkonnas terrorirühmituse ISIS heidutamiseks.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum