Kristjan Pruul • 15. aprill kell 11:35
Uudised
Ainult tellijale

Pankrottide moratooriumile tõmmatakse riigikogus pidurit

Jaanus Karilaidi juhitud õiguskomisjon toetas pankrotiavalduste moratooriumi ärajätmist.  Foto: Andras Kralla

Kriitikutelt hundiseaduste naasmise nime saanud plaan panna pankrotiavalduste esitamine mitmeks kuuks eriolukorra tõttu pausile leidis kriitikuid ka riigikogus, kus justiitsministeeriumi muudatused tõmmati praktiliselt maha.

“Ettepanek on eelnõu tekstist välja võtta see osa, kus võlausaldajad ei saa kohtule pankrotiavaldust esitada, ehk siis moratooriumit ei tule. See on koalitsiooni ettepanek, mida õiguskomisjon toetas. Säilib aga see, et ettevõttel, kellel on tekkinud maksejõuetusõigus, on õigus pankrotiavaldust endal mitte esitada,” selgitas riigikogu õiguskomisjoni liige Andrei Korobeinik.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum