Kristjan Pruul • 24. aprill kell 9:50
Uudised
Ainult tellijale

Turud Euroopa riigipeade leigeid teateid uskuma ei jäänud

ELi riigipeade ja valitsusjuhtide videokonverents. Eesti peaministri sõnul peab Euroopa majanduse käivitamise lahendus "olema piisav. See peab olema strateegiline ja turgude jaoks veenev, aga ka ajutine".   Foto: Henri-Kristian Kirsip

Angela Merkeli suusõnaline toetus suuremale eelarvele Euroopa riigipeade tippkohtumise eel üksmeelset toetust ei saanud ning erimeelsused Euroopa põhja- ja lõunapoolsete riikide vahel lükkavad ühist kriisilahendust üha kaugemale tulevikku.

Riigipead suutsid eile õhtusse veninud videokonverentsi järel nentida, et majanduskriisile tuleks Euroopas tugevalt vastu astuda ja Euroopa Komisjon andis mõista, et laenata tuleks suurusjärgus triljon eurot. Polnud aga ühtegi märki sellest, et eri riigid ülepea sooviksid jõuda kokkuleppele selles, kas kriisimeetmed tuleksid pigem toetuste või laenude vormis.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum