Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: Ossinovski Helmetest, opositsioonist ja uutest piirangutest

  Sotsiaaldemokraatide riigikogu fraktsiooni liige Jevgeni OssinovskiFoto: Liis Treimann

  Teisipäeval pidas keskkriminaalpolitsei kinni mitu hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud inimest. Äripäev kirjutas ühistu hämarast ärist esimest korda juba mullu septembris. Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis vestleme hoiu-laenuühistute temaatikat korduvalt käsitlenud ajakirjaniku Kristel Härmaga.

  Stuudiosse tuleb sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski, kellega räägime nii Mart Helme siseministri kohalt taandumisest, rahandusminister Martin Helme umbusaldamise katsest, riigikogu opositsiooni tegevusest kui ka valitsuse uutest koroonaviiruse ohjeldamise sammudest.
  Lisaks ootame külla parkimis- ja autopesuäpi Barking loojat Kustas Kõivu, sest idufirma platvormil täitus äsja miljoni kasutuse piir. Uurime, kui optimistlikult näeb Kõiv tulevikku.
  Hommikuprogrammi veavad Karl-Eduard Salumäe ja Ken Rohelaan.
  Päev jätkub nelja saatega.
  10.00-11.00 "Sisuturundussaade". Igal aastal tekib Eesti kodumajapidamistes jäätmeid ligikaudu 400 000 tonni ehk 300 kilogrammi inimese kohta. Kuigi plaani kohaselt peab Eestis 2020. aastaks ringluses olema vähemalt 50% kodumajapidamistest pärinevatest jäätmetest, siis kahjuks ei ole me plaani täitmisele veel isegi mitte lähedal.
  Jäätmete sorteerimisest ning sellega kaasnevatest kohustustest eraisikule, ühistule ja ettevõtjale räägib lähemalt Eesti Pakendiringluse juhatuse liige Alder Harkmann. Saatejuht on Keit Ausner.
  11.00-12.00 "Luubi all". Äripäeva uuriva toimetuse saates kommenteerivad ajakirjanikud viimase kuu põnevamaid teemasid, näiteks õnneotsijast kelmi tegemisi ja ERIALi väidetavat investeerimiskelmust ja omastamist. Saadet juhib Marge Väikenurm.
  13.00-14.00 "Kullafond". Tänases saates meenutame ettekandeid Gaselli kongressilt.
  Esimeses saatepooles on intervjueeritav Alvar Kõue, gasellettevõtte High Voltage tegevjuht. Saame teada, mis ettevõttega on tegu, mida põnevat toimus filmi "Tenet" telgitagustes, millise taktikaga on firma konkurentidest edukam olnud ja milles peitub ettevõtte kasvuvalem. Küsib Meelis Mandel.
  Teisena on laval Kriss Soonik Käärmann, luksuspesu ja -sohvariiete brändi Kriss Soonik Loungerie asutaja. Ta räägib, kuidas aja jooksul on muutunud ühe turu marketing ja reklaamikampaaniate sõnum, kuidas üles lüüa omanimelist brändi ning kuidas olla äris pioneer.
  15.00-16.00 "Teabevaratund". Kordame 17. septembril eetris olnud saadet, milles Aeternumi konsultant-koolitaja Signe Kiisk ja Rimi personalijuht Kaire Tero räägivad sellest, kuidas säästa oma töötajaid vestlustes, mille sisuks on koondamine, palkade vähendamine, sundpuhkusele saatmine või muu säärane. Saadet juhib Liivi Kedelauk.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Euroopa patendiameti president: meil on põhjust tähistada leiutajate läbimurret
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
USA indeksid näitasid sel nädalal häid tulemusi
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Operaili ostjaks pakutakse Soome äri ostjat
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Alexela emafirma ostab Vene miljardärile kuulunud Läti vedelgaasi müüja “Ei saa öelda, et läbirääkimised oleks väga lihtsad olnud”
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.