• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: börsifirmade Coopi, Merko ja Nordeconi värsked tulemused

  Börsiettevõtte Nordecon Gerd MüllerFoto: Liis Treimann

  Äripäeva neljapäevases raadiohommikus kommenteerivad värskeid majandustulemusi börsiettevõtete juhid, räägime loomulikult ka turgudel toimuvast ning taaskordsest suuremahulisest idufirma rahastamisvoorust.

  Ettevõtete värskeid mulluseid ja IV kvartali majandustulemusi kommenteerivad Coop Panga tegevjuht Margus Rink, Merko Ehituse juhatuse esimees Andres Trink ning Nordeconi juhatuse esimees Gerd Müller.
  E-Agronomi asutaja Robin Saluoksaga räägime värskest ligi seitsme miljoni eurosest rahastamisvoorust ja firma edasistest plaanidest. Börsitoimetaja Jana Saarkoppeliga räägime huvitavamatest arengutest turgudel.
  Hommikuprogrammi veavad saatejuht Meelis Mandel ja uudistetoimetaja Ken Rohelaan.
  10.00-11.00 "Ettevõtte juubel". Saates on külas ettevõtte Fontes mentorluse valdkonna juht Tiiu Allikvee. Fontes on Eestis arendanud mentorlust juba 15 aastat.
  Teeme juttu sellest, missugused on mentorluse trendid, miks on mentorlus juhile kasulik, millised on mentorluse erinevad vormid ja tüübid ja ka sellest, kuidas saada mentoriks. Pikemalt teeme juttu tagurpidi menorlusest – oma kogemusi vahendavad tagurpidi mentorluse programmis osalenud Kevin Tülp ja Kuuno Kirsipuu.
  Saatehjuht on Hando Sinisalu.
  11.00-12.00 "Globaalne pilk". Silmaringisaate seekordses osas heidame pilgu Ukrainasse, kus pinged Venemaaga on viimastel kuudel tugevalt teravnenud. Uurime, mida ukrainlased ise Venemaa võimalikust sõjalisest rünnakust arvavad ja kuidas tulevad praegustes oludes toime sealsed ettevõtjad. Samuti küsime eksperdilt, kuidas on pingete kasvamine mõjutanud Ukraina õigusriigi ülesehitamist, korruptsioonivastast võitlust ning ajakirjanduse arengut.
  Saates on külas Eest Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskuse Idapartnerluse büroo juht Tiina Ilsen ja Ukrainas lähetuses käinud Äripäeva sõsarlehe Delovõje Vedomosti ajakirjanik Dmitri Fefilov.
  Saadet juhib Äripäeva ajakirjanik Kristjan Kurg.
  13.00-14.00 „Tehnoloogiakompass“. Teeme juttu asjade interneti ehk IoT lahendustest ja nende kasutamisest Tallinna linnas. Räägime sellest, milliseid andmeid linn kogub ja miks, ning sellest, mis on 5G roll nendes arendustes. Samuti räägivad külalised sellest, kuidas anda andmetele tähendus.
  Räägime ka sellest, millises valdkonnas on IoT potentsiaal veel kasutamata ning trendidest asjade interneti maailmas. Saate lõpus jagatakse ka soovitusi, kuidas muuta koduses võrgus olevad seadmed turvalisemaks.
  Külas on Telia IoT valdkonna juht Vjatšeslav Antipenko ja Tallinna linna strateegiakeskuse digiteenistuse tuleviku linna büroo asjade interneti tootejuht Jaan Sulin.
  Saadet juhib Gregor Alaküla.
  15.00-16.00 „Riskiraha“. Eestis tegutsevaid riskikapitaliettevõtteid tutvustava sarja seekordses osas on fookuses Superangeli tegemised, mis on esimesest fondist teinud enam kui 40 investeeringut ja kuulutab peagi välja oma teise fondi. Portfooliosse kuuluvad näiteks Bolt, Monese ja edukalt on müüdud Pipedrive, Fortumo, Grabcad ja mitmed teised.
  Saates on külas fondi juhtivpartner Veljo Otsason ja investeeringute juht Marko Oolo, kellega on juttu sellest, miks nad neilt investeeringut küsivaid ettevõtjaid lennukist langevarjuga välja hüppama panevad, kuidas varasem ettevõtluskogemus aitab edukalt riskiinvesteeringuid teha ning kuidas kasvatada tootest üleilmse haardega ettevõte.
  Saatejuht on Rivo Sarapik.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Doris Põld: kas riik sunnib tööandja mulle voodisse?
Seadusemuudatus, millega tööandjal tekiks kohustus kujundada töötajate kaugtöö töökohad, tooks täiesti kasutu administratiivse jändamise ning segaks kümnete või sadade tuhandete inimeste elu, kirjutab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevjuht Doris Põld.
Seadusemuudatus, millega tööandjal tekiks kohustus kujundada töötajate kaugtöö töökohad, tooks täiesti kasutu administratiivse jändamise ning segaks kümnete või sadade tuhandete inimeste elu, kirjutab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevjuht Doris Põld.
Fedi intressimäärade tõstmise plaan hämmeldas Aasia turge
USA Föderaalreservi koosolekul toetati otsust juunis ja juulis tõsta intressimäärasid poole protsendipunkti võrra, Aasia aktsiaturud reageerisid infole ebastabiilse kauplemisega.
USA Föderaalreservi koosolekul toetati otsust juunis ja juulis tõsta intressimäärasid poole protsendipunkti võrra, Aasia aktsiaturud reageerisid infole ebastabiilse kauplemisega.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Killu Maidla: restoranide hinnatõusu pidurdamine on võimatu missioon
25-30% tooraine hinnatõus peegeldub sügisel ka väljamüügi hindades, rääkis restoranide ja hotellide liidu tegevjuht Killu Maidla Äripäeva raadio hommikuprogrammis.
25-30% tooraine hinnatõus peegeldub sügisel ka väljamüügi hindades, rääkis restoranide ja hotellide liidu tegevjuht Killu Maidla Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.