Marta Jaakson • 9. oktoober 2012 kell 12:11

Turundustrikk lastega? Rimi kutsub vitamiiniringkäigule

Tallinna haridusameti vahendatavat Rimi vitamiiniringkäiku on külastanud enam kui 800 last.

Rimi Eesti Foods ASi kommunikatsioonispetsialisti Katrin Batsi sõnul on ringkäigu eesmärgiks selgitada lastele puu- ja köögiviljaosakonnas, lõbusas ja lihtsas vormis puu- ja köögiviljade ning vitamiinide seoseid. “Ringkäigu raames toimub vilja- ja vitamiinimäng, mille eesmärk on tutvustada vilju ja siduda puu- ja köögiviljad põhigrupi vitamiinide ja nende peamise mõjuga kehale,” selgitab Bats, kinnitades, et lastele selgitatakse kõike lihtsalt ja arusaadavalt.

Turundustrikiks Bats kampaaniat ei pea. “Selge on see, et me ei ole seda mõelnud mingi promoüritusena, me oleme ka kaasanud Tervise Arengu Instituudi ja jaotame ringkäikudel toitumispäevikuid,” seletas Bats.

Tallinna haridusameti terviseedenduse vanemspetsialisti Eve Levandi sõnul on sihtgrupiks praegusel hetkel lasteaialapsed, järgmisel aastal plaanitakse kaasata ka esimese ja teise klassi lapsed.

Küsimusele, miks Tallinna haridusamet just Rimi kaubandusketis selletaolist õpetliku sisuga ringkäiku soosib, vastas Levand: “Sest Rimil on väga tore koduleht ja väga tore kampaania. Sinu tervise jaoks on terve programm tehtud. Kõik lasteaiad said vitamiiniratta ja nad on väga valmis koostööks. Rimi on panustanud hästi palju sellesse, et lapsed näeksid ja saaksid proovida eksootilisi puuvilju.”

Vitamiiniringkäik kestab 45 minutit ja selle jooksul räägitakse lastele mineraalide ja vitamiinide vajalikkusest organismile, selgitatakse, kust puu- ja köögiviljad tulevad. “Et milline puu- ja köögivili on hammastele hea ja milline on väsimuse vastu,” seletas Bats. Lapsevanemad programmi otseselt kaasatud ei ole, see on Batsi sõnul iga haridusasutuse enda teha, kuivõrd lapsevanemaid hõlmatakse. "Tagasiside on olnud hästi positiivne, oleme saanud kaarte ja joonistusi lastelt, kes on meie juures käinud," räägib Bats laste tagasisidest.

Vitamiiniringkäiku korraldavad Rimi kaupluste töötajad, kes on koolitatud Rimi toidutehnoloogi ja Rimi toitumisnõustaja Katrin Pärdi poolt. Viimane on ka programmi väljatöötaja. 

“Me ei oodanudki nii suurt edu! See on tore lisaväärtus, mida saame pakkuda. Proovime jätkata nii kaua, kui jõuame ja jaksame,” ütles Bats.

 Kui sinu laps on Rimi vitamiiniringkäigus osalenud, jaga palun oma kogemust kommentaariumis, kas sinu hinnangul tegu turundustrikiga või mitte.

Hetkel kuum