• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Janek Kalvi: mitme ettevõtte juhtimine loob sünergiat

  Kui kontsern, kus on mitu tütarettevõtet, taotleb oma tegevusega koostööd ja sünergiat, siis on väga oluline ja ka tavapärane, et üks juht on pandud tütarettevõtete etteotsa, leidis mitut tütarettevõtet juhtiv Liviko juht Janek Kalvi. 

  “Kui kontsern peaks toimima sünergiat taotlevalt, siis on väga oluline, et on mõned inimesed tippjuhtimise tasandil, kes suudavad kogu pilti näha ja hallata. Grupi ettevõtted peaksidki andma kõige parema tulemuse just läbi koostöö ja sünergilise efekti,” usub Kalvi. „Strateegiline juhtimine, teatud võtmeküsimuste otsustamine võivad tõesti olla ühe mehe kanda.”
  Kui mitme firma juhtimisega saab üks inimene hakkama, sõltub Kalvi hinnangul tippjuhi töökorraldusest ja ka otsesest rollist, mida ta peab kõigis ettevõtteis täitma. „Küsimus on, kui sügavuti ta läheb, kas ta on igas ettevõttes tegevjuhi rollis või on ta juhatuse esimehena vastutav teatud valdkondade või strateegilise tippjuhtimise eest,” märkis ta.
  Ka Kalvil endal tuleb juhatuse esimehe rollis olla mitmes ettevõttes, ta on nii Läti kui ka Leedu Liviko juht, samuti on ta ka Jaapani ettevõtte juhatuse liige. Kui Eestis tuleb tal enda sõnul ettevõtte juhtimises minna sügavuti, siis Lätis ja Leedus on Livikol palgatud ka tegevjuht. “Siin on küsimus pigem selles, millist rolli oodatakse juhatuse esimehelt. Tuleb hinnata ka inimvõimete piire,” rääkis Kalvi.
  Küsimusele, mitu tundi siis mitut ettevõtet juhtiv tippjuht töötab, vastas Kalvi, et juht on ametis 24 tundi ööpäevas ja aega kulub töötegemisele ja mõtlemisele rohkem kui vaid 8 tundi päevas. “Vastutus on sinuga ju kogu aeg ja sa ei vastuta ainult seaduse ees, vaid ka ettevõtete käekäigu eest,” selgitas ta. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Elder: signaal indikeerib märkimisväärse ralli algust
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.