Virge Haavasalu • 13. veebruar 2012 kell 9:33

Jüri Ross: õiged alluvad ja struktuur määravad mitme firma juhtimise

Kui rääkida korraga mitme firma edukast juhtimisest, siis peavad juhil olema õiged alluvad ja kontsernil endal õige struktuur, leidis kaubamärgi Büroomaailm all tegutseva ASi Infotark tegevdirektor ja osanik Jüri Ross.

„Kõik on maailmas võimalik, lihtsalt kontsernil peavad olema õiged alluvad ja õige struktuur,” võttis Ross teema lihtsalt kokku. Ta tõi näiteks hiidkontserni General Motors juhi, kes on võimeline kontserni juhtima, kuna vastutus ja looming lähevad järjest  järgmiste inimeste kätte ning saadakse hakkama küll.  

Eesti puhul nimetas Ross BLRT juhti Fjodor Bermani, kellel on tema sõnul vähemalt 30 firmat, aga kui palju ta neid juhib ja kas ta on otsene juht või on juht omandisuhete kaudu, on omaette küsimus. „Kui olla näiteks ametlikult korraga viie firma tegevjuht, siis see on küll imelik,” leidis ta.

„Mina isiklikult olen andetu tüüp, pole kunagi kaheksa tunniga hakkama saanud,” vastas Ross naerdes küsimusele, mitme tunniga päevas võiks tippjuht hakkama saada. „Mõned andekamad saavad isegi kiiremini.”

„Kõik sõltub sellest, kuivõrd süvitsi sa lähed, kui tublid alluvad sul on ja ka sellest, kes sa ise oled, kuivõrd paranoiline sa oled,” rääkis Ross. „Kui sa ei lähe liiga süvitsi ja oskad seda asja õigel tasemel, siis aitab ka kaheksast tunnist.” 

Hetkel kuum