Mari Mets • 14. juuni 2017 kell 14:30

Savisaar, võtke kindlasti tablette!

Mari Mets  Foto: Andras Kralla

Kohtuprotsess Edgar Savisaare üle võibki tema tervist koledasti laastada, kui ta arstide ettekirjutustest üle sõidab ja oma ravimid võtmata jätab, nagu kahtlustasid ekspertkomisjoni arstid, kirjutab ajakirjanik Mari Mets.

See oleks küll üks narr lugu, kui Savisaar ise oma tervise ette ära lörtsib. Ta näib niigi arvavat, et pole üleüldse suuteline kohtus käima ja kui peab käima, siis küllap see kõik mõjub tema tervisele hävitavalt.

Nimelt oli kohtuekspertiisi instituudi arstidel, kes hindasid Savisaare suutlikkust kohtus käia, tekkinud kahtlus, et Savisaar võib-olla ei võta väga hoolsalt kõiki talle määratud enam kui kümnest ravimist, kuna tema veresuhkur oli tõusnud. Täna hommikul vajas ta kohtusaali suisa kiirabi, kuna seekord olid normist väljas vererõhk ja pulss.

Kui Savisaar avalikustas sotsiaalmeedias terviseanalüüsi, mille järgi saab ta küll kohtusaalis hakkama, kui ilusti arstide määratud ravimeid võtab, avaldas ta ühtlasi lootust, et sellise positiivse hinnangu järgi jääb ta veel pikaks ajaks Eesti poliitikasse müttama.

Ma väga loodan, et Savisaar ei jätnud täna hommikul oma tablette võtmata. Täna oli väga mugavalt kohe kohtusaali tagatoas Savisaare tervist hindamas tema pikaaegne ihuarst doktor Peep Põdder, kes lasi kutsuda kiirabi enne, kui istung üldse alata jõudis. Kui Savisaar tahab veel kõvasti Eesti poliitikas madistada, pole ilmselt iga kord võtta Peep Põdderit, kes kohe appi tuleks.

Sellepärast tuleks tal ikka hoolsalt ravimeid võtta, mitte oma tervisega mängida. Kui aga Savisaar ei võta vajalikke tablette meelega, et kohtuprotsessi lõputult venitada, on see kaitsetaktika küll vastupidiselt tema advokaadi Oliver Nääsi kinnitustele küüniline ja Eesti õigussüsteemi alavääristav, nagu leidis vabaerakondlasest kriminoloogiaprofessor Jüri Saar. Lisaks ka lihtsalt rumal. Oma tervis on ju ikka kõige kallim vara, olles väärt hindamatutes kordades rohkem kui kapo leitud sularahapakid Savisaare kodust Hundisilmalt.

Hetkel kuum