Margus Kaasik • 11. november 2019 kell 8:10
Arvamused
Ainult tellijale

Margus Kaasik: päikeseenergia arendused toppavad võrguettevõtjate taga

Ettevõtete huvi päikeseenergia tootmise vastu on kasvanud, kuid lahenduste kiiremat ja laialdasemat kasutuselevõttu takistab võrguettevõtjate ja ametite asjaajamise aeglus, kirjutab Eesti Gaasi juhatuse liige Margus Kaasik.

Margus Kaasik.  Foto: Andras Kralla

Hakkasime päikeseenergialahendust ettevõtetele pakkuma selle aasta keskel. Oktoobri lõpu seisuga on meil töös kümmekond objekti, mis katavad päikesepaneelidega ligi 5000 ruutmeetrit hoonete katuseid või haljasalasid. Kliendile rajatakse tasuta päikesejaam, mille toodang müüakse kliendile, kes säästab omakorda võrgutasudelt. Lahendused võimaldavad ettevõtetel katta keskmiselt 40% koguenergia vajadusest.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum