23 jaanuar 2013

Sandor Liive: rahapuud tuleb kasta põlevkiviõliga

Kui siiani oli Eestis maailma suurim põlevkivi kasutav elektrijaam, siis peale Enefit280 täisvõimsuse saavutamist on Eestis ka maailma suurim põlevkiviõlitehas, kirjutab Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive homses Äripäevas.

See on suurepärane stardipositsioon maailmas, kus iga hetk on kõlamas põlevkivienergeetika laialdase kasutuselevõtu stardipauk. Veel paremaks teeb eestlaste võiduvõimaluse see, et oleme alustanud ka teiste riikide põlevkivimaardlate tundmaõppimist.

On ette teada, et iga Enefiti arendus võtab aega, et töö käigus eksitakse, aga lõpuks tehakse ära ja leitakse töötav lahendus. Tehakse midagi sellist, mida keegi kuskil varem pole teinud. Jah, see on keeruline, aga kui oleks lihtne, siis oleks keegi kuskil selle juba ammu ära teinud.

Pikemalt loe homsest Äripäevast.

Äripäev palus Sandor Liivelt lugu kriitika alla sattunud välisprojektide kohta, kuid nende kohta ei ütle Liive ainsamatki sõna. Toimetaja sellekohase küsimuse ja palve peale kommentaari täiendada teatas pressiesindaja, et Liive viib diskussiooni "uuele tasandile" - rahvusvahelistele projektidele on vaja luua kontekst, miks midagi sellist üldse tehakse.

 

Autor: Sandor Liive, Vilja Kiisler

Hetkel kuum