• Jaga lugu:

    Hiina investorid suurendavad Euroopas haaret

    Hiina lippFoto: Bloomberg

    Võlakriisi halvimatel päevadel põgeneti Euroopast. Hiina kapitalil põhinevad ettevõtted aga ujusid vastuvoolu ning Aasiast pärit raha voolas ka eurotsooni riikidesse, kes olid suures hädas, vahendab Financial Times.2010. aastal olid Hiina otseinvesteeringute kogumaht Euroopa Liidus vaid 6,1 miljardit eurot – vähem kui Indias, Islandil või Nigeerias. 2012. aasta lõpuks investeeringute hulk aga neljakordistus ning ulatus 27 miljardi euroni, selgub Deutsche Banki andmetest.Analüütikute sõnul on ostupidu seotud Hiinast lähtuvate investeeringute mudeli ümberkujundamisega. Eeldatavasti suureneb investeeringute hulk tasapisi ka järgneva kümne aasta jooksul.„Me nägime tohutut Aasiast pärit investeeringute suurenemist Euroopas, peamiselt võlakriisi tippajal,“ ütles investeerimisfirma Rhodium Group Hiinast väljaminevate investeeringute ekspert Thilo Hanemann.„See oli osati euroala nõrkust ärakasutav ostmine, sest varad olid odavad. Osaliselt oli see ka seotud Hiinast väljaminevate investeeringute trendiga. Kui alguses oli eesmärk loodusressursside olemasolu kindlustamine arenevates riikides, siis nüüd tahetakse omandada brände ja tehnoloogiaid arenevates riikides,“ ütles Hanemann.Mitmed raportid Pekingist, Milaanost, Madridist, Lissabonist ja Ateenast paljastavad Hiina laienemist Euroopa turul. Strateegiad ning investeeringute liikumine on saanud Hiina investorite ja migrantide jaoks omaette rahvuslikuks eesmärgiks – omandada osalusi välisturgudel, et suurendada Hiina majanduse tugevust maailmas.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.