Kreeka börs kukkus kolinal

29. detsember 2014, 12:11
Kreeka parlament.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141229/BORS/141229882/AR/0/Kreeka-parlament.jpg

Kreeka börs on presidendivalimiste eel kukkunud 8 protsenti, sest analüütikute hinnangul tulevad uuel aastal erakorralised valimised.

See juhtub, siis kui parlament ei kinnita presidendiks peaminister Antonis Samarase esitatud endist eurovolinikku Stavros Dimast.

Kreeka sotsialistide partei Pasok endine liige Elena Panaritis rääkis CNBC uudistekanalile, et kuigi püsib õhkõrn lootus täna president valida, on see siiski väga ebatõenäoline ja selleks peaks sündima ime.

Uudistekanali teatel valitseb hirm, et kui valimised toimuvad 2015. aasta algul, võib valituks osutuda vasakpoolse partei Syriza, mille esindajad on muu hulgas lubanud võimule saades loobuda Kreeka karmidest kokkuhoiumeetmetest.

Kuigi Kreeka abiprogramm on lõpusirgel, on veel tarvis ellu viia täiendavad kokkuhoiumeetmed, saamaks laenuandjatelt viimane osamakse. Ava Trade'i peaanalüütik Naeem Aslam ütles, et investorid on mures erakorraliste valimiste pärast, sest siis on kokkuhoiumeetmete vastase partei võit äärmiselt tõenäoline, mis omakorda seaks suurde ohtu riigi märkimisväärse progressi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. December 2014, 12:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing