Birjo Must • 14. august 2015 kell 7:34

Kreeka kiitis abipaketi tingimused heaks

Kreeka saab kolmanda abipaketi.  Foto: EPA

Kreeka parlament kiitis heaks 86 miljardi eurose abipaketi, millega välditakse riigi pankrotistumist järgmiste nädalate jooksul, mil peab tasuma võla Euroopa Keskpangale.

Pärast öö läbi väldanud debatti hääletasid 151 liiget 300st täna varahommikul abipaketi poolt. Pakett sisaldab majandusreforme ja eelarvekärpeid, mille Kreeka võlausaldajad on riigile ette kirjutanud.

Euroala riikide finantsministrid kogunevad täna pärastlõunal Brüsselis, et arutada kokkuleppe viimaseid poliitilisi aspekte. Teisipäeval küll jõuti üldistes põhimõtetes ühele nõule, kuid mõned otsused jäid veel lahtiseks.

Kreeka võlausaldajate Euroopa Keskpanga, Euroopa Komisjoni, Rahvusvahelise Valuutafondi ja Euroopa Stabiilsusmehhanismi päästefondi esindajate sõnul kulges eelmine Ateena külastus positiivselt ning uus pakett saadi ilma suuremate tõrgeteta kokku.

Kreeka uus abipakett on järjekorras juba kolmas. Kreeka peaministri Alexis Tsiprase sõnul on selle tingimused küll karmid, kuid see on parim võimalus, kuidas hoida riiki euroalas.

Hetkel kuum