Mait Kraun • 4. september 2015 kell 8:20

Euroopa turud ootavad pingsalt USA töötururaportit

Euroopa investorid ootavad pingsalt USA töötururaportit  Foto: Bloomberg

Euroopa aktsiad alustasid tänast päeva langusega. Investorid ootavad pingsalt USA töötururaportit, mis võiks anda vihje, kas Föderaalreserv tõstab sel kuul intressimäärasid või mitte, vahendab Bloomberg.

Stoxx Europe 600 on täna odavnenud 1,2 protsenti. Indeks on viimasest neljast nädalast odavnenud kolmel. Eile lubas Euroopa Keskpank euroala majandust toetada ja indeks tegi osa kaotust tagasi.

Tänasest USA töötururaportist võib selguda, et töökohti loodi eelmisel nädalal juurde kiiremas tempos. Samuti võib selguda, et töötuse määr vähenes. USA tööministeeriumi raport on üks tähtsamaid indikaatoreid, mille järgi otsustab Föderaalreserv, kas intresse tõstetakse või mitte. Investorid panustavad hetkel sellele, et intressimäärasid tõstetakse 28protsendilise tõenäosusega. Veel enne Hiina jüaani devalveerimist oli intresside tõstmise tõenäosus 50 protsenti. Föderaalreserv otsustab 16-17. septembril.

Mured Hiina majanduskasvu pärast on tekitanud maailmas suurt volatiilsust. Stoxx 600 jaoks oli august halvim kuu alates 2011. aastast.

Investorite ärevust suurendab ka täna avalikuks saanud Saksamaa tehaste tellimuste oodatust suurem vähenemine juulis, mis viitab Euroopa suurima majanduse konarlikule majanduskasvule.

Hetkel kuum