Juhan Lang • 5. november 2015 kell 8:19

Adidas lõi ootusi

Adidas loodab tänavu suuremat kasvu.  Foto: EPA

Täna analüütikute ootusi ületanud kvartalitulemused avaldanud Saksamaa spordirõivaste tootja Adidas teatas, et tõstab kasvuprognoose ning kärbib töökohti kiratsevas golfivarustuse üksuses.

Adidase teatel tõsteti nii käibe-, brutomarginaali- kui ka puhaskasumi prognoose. Ettevõtte kasum kasvas kolmandas kvartalis eeskätt tänu Lääne-Euroopa ja Hiina turgude paranenud müügitulemustele. Müük kasvas seal kolmandas kvartalis 10%, 311 miljonile eurole ja ületas Bloombergi küsitletud analüütikute ootusi (301 miljonit).

Käive kasvas 18%, 4,76 miljardile eurole, ületades analüütikute prognoositud 4,51 miljardi dollari suurust müügitulemust.

Ettevõtte tegevjuht Herbert Hainer püüab börsifirmat pärast masendavat 2014. aastat taas ree peale saada. Pariisis asuva Bryan Garnier & Co. analüütiku Cedric Rossi hinnangul aitasid värsked kvartalitulemused tal endale aega juurde võita. „Märtsis avalikustatud strateegia on hakanud tulemusi andma,“ ütles ta.

Sporditarvetele tootja teatas täna ka plaanist koondada 14% golfivarustuse üksuse töötajatest.

Adidase aktsia on täna Frankfurdi börsil tõusnud enam kui 3,6% ning kaupleb kaheksa kuu tipus.

Hetkel kuum