Rainer Saad • 18. november 2015 kell 11:38

Nokia tegi Alcatelile ülevõtmispakkumise

Nokia peakontor Espoos  Foto: Scanpix/Reuters

Nokia pani täna Alcatel-Lucenti lauale ülevõtmispakkumise, mis tähendab, et kui tehing saab teoks, sünnib maailma suurim mobiilsete võrguseadmete tootja.

Nokia pakub iga Alcateli aktsia eest vastu 0,55 Nokia aktsiat, mis tähendab, et tehingu väärtus on 15,6 miljardit eurot. „Pakkumine kestab 18. novembrist kuni 23. detsembrini,“ teatas Prantsuse finantsturgude võimuorgan (AMF) oma avalduses. Nokia on saanud USA regulaatoritelt rohelise tule Alcateli ostuks ning eelmisel kuul teatas enda nõusolekust ka Prantsuse valitsus.

„Siseneme Alcatel-Lucenti ülevõtmise viimasesse etappi, oleme tugeval positsioonil ning valmis tegutsema ühise ettevõttena,“ ütles Nokia president ja tegevjuht Rajeev Suri Nokia veebilehel avaldatud pressiteates.

Pärast seda, kui Nokia müüs oma mobiilseadmete üksuse Microsoftile, on ettevõte keskendunud võrguseadmete tootmisele. Alcatel-Lucentil on hea positsioon Põhja-Ameerika turul, kuhu Nokia on aastatega lootnud laieneda.

Hetkel kuum