Juhan Lang • 27. november 2015 kell 6:52

Hiina börs langes järsult

Hiina börs tekitab taas elevust.  Foto: EPA

Hiina aktsiate langus oli täna kolme kuu suurim, kuna suuremate maaklerfirmade kohta käib uurimine.

Shanghai Composite indeks lõpetas päeva ligi 5,5% madalamal. Maaklerfirmad Citic Securities ja Guosen Securities kukkusid päevase limiidi (10%) võrra pärast seda, kui olid teatanud, et sattusid uurimise alla. Asjaga kursis olevad inimesed kinnitasid Bloombergile, et väidetava reeglite rikkumise tõttu on uurimise all ka Haitong Securities.

Hiina valitsus laiendab praegu oma korruptsioonivastast kampaaniat ning otsitakse süüdlast augustis toimunud börsikrahhile, mis langetas sealsete börsifirmade turuväärtust 5 triljoni dollari võrra.

Singapuris asuva IG Asia Pte strateeg Bernard Aw ütles, et järsk kukkumine tõstatab küsimuse turgude stabiilsuse kohta. „Alates augusti krahhist toimunud ralli ei olnud fundamentaalselt toetatud. Suurtelt maaklerfirmadelt müügipiirangute eemaldamine ja IPOde jätkamine ei pruukinud olla õigeaegne.“

Vaatamata tänasele kukkumisele on Shanghai Composite augusti põhjast endiselt 17% võrra kõrgemal.

Hongkongi Hang Sengi indeks langes täna ligi 2% ja Jaapani Nikkei -0,30%.

Hetkel kuum