Juhan Lang • 21. detsember 2015 kell 9:30

Ain Hanschmidt: börsil ikka ostetakse ja müüakse

Infortari osanikud Ain Hanschmidt ja Enn Pant.  Foto: Raul Mee

ASi Infortar juhatuse esimehe Ain Hanschmidti sõnul ostis tema juhitud investeerimisfirma reedel küll 13,5 miljonit Tallinki aktsiat, kuid ülejäänud ligi 36,5 miljoni samal päeval börsiväliselt omanikku vahetanud aktsia kohta sai ta teada täna Äripäevast.

„Üllatav see ei ole – börsil ikka ostetakse müüakse, ma ei tea sellest tehingust midagi,“ selgitas ta. „Lugesin ise ka Äripäevast.“

Hanschmidti sõnul oli 13,5 miljoni aktsia juurdeostmise põhjus proosaline. „Oleme Tallinki suuraktsionär, usume Tallinkisse ja sellepärast ostsime. Hetkel on see ka väga hea hind.“

Seda, kes Infortarile nii soodsalt oma aktsiapaki maha müüs, Hanschmidt kommenteerima ei soostunud. „Ma ei oska öelda, kas tohingi seda öelda. Ma ei ütleks seda. Las nad ise kommenteerivad, kes müüsid.“

Küll otsis Infortar tema kinnitusel ka ise pidevalt ostuvõimalust.

Ka sel teemal, kas Infortarilt võib lähitulevikus veelgi taolisi uudiseid tulla, jäi Hanschmidt kidakeelseks. „Mul on raske kommenteerida ja vara kommenteerida. Hetkel ei tea, et keegi sellise hinnaga müüks. Ostmine-müümine sõltub alati väga paljudest asjadest.“

Hetkel kuum