Mait Kraun • 2. veebruar 2016 kell 17:49

Analüütikud tegid Twitteri maatasa, aktsia kukub

Twitteri aktsia hakkas täna kiiresti kukkuma.  Foto: EPA

Twitteri aktsia on täna langenud ligi 10 protsenti, sest investeerimisfirma Stifel Nicolausi analüütikud andsid ettevõttele müügisoovituse, vahendab MarketWatch.

Varem olid analüütikud andnud aktsiale „hoia“ soovituse. See põhines spekulatsioonil, et ettevõte võib praegusi tooteid muuta või uusi turule tuua. Neid muutusi pole aga tulnud ja seetõttu andsid nad aktsiale müügisoovituse.

Lisaks sellele mainisid Nicolausi analüütikud, et Twitteri tootearendusjuht Kevin Weil, kelle peale nad lootsid, lahkus ettevõttest. Teisisõnu arvavad nad, et Twitter on teinud vale otsuse.

„Anname Twitterile reitingu, mida see on kogu aeg väärinud – müük,“ kirjutasid analüütikud. Nad seadsid Twitteri aktsia hinnasihi 14 dollari juurde, vähendasid käibe- ja kasumiprognoose ja lisasid, et lühiajaliselt võib ettevõttel olla eesmärkide täitmisega probleeme.

Twitteri aktsia on viimase kolme kuu jooksul kukkunud 39 protsenti. Kolmanda kvartali lõpuks oli sotsiaalmeedia firmal 320 miljonit aktiivset kasutajat. Analüütikute sõnul kasutajate kasv aga aeglustub ja võib 2016. aastal isegi langeda, kui Twitter oma tooteid ei paranda.

„Twitter on toode, mis ei ole kunagi arenenud jätkusuutliku börsifirma tasemeni. Põhjuseid võib olla mitmeid – halb strateegia, kehv teostus või asjaolu, et Twitterist ei pidanudki kunagi börsifirma saama,“ kirjutasid analüütikud.

Twitter teatab oma neljanda kvartali tulemused 10. veebruaril.

Hetkel kuum