Rainer Saad • 9 veebruar 2016

Vestase kasumil hea kasvuhoog

Vestase tuulegeneraatorid Austraalias.  Foto: Vestas Wind Systems

Taani tuuleturbiinide valmistaja Vestas Wind Systems A/S teatas neljanda kvartali puhaskasumi 54%-lisest kasvust ning kavatsusest tõsta dividendi.

Puhaskasum suurenes neljandas kvartalis võrreldes aasta tagasi sama ajaga 54%, 298 miljoni euroni. Analüütikud olid oodanud kasumiks 266 miljonit eurot. Käive kasvas sama ajaga 23%, 3,04 miljardi euroni, ületades sellega analüütikute prognoositud 2,95 miljardit eurot. Terve aasta peale kasvas puhaskasum 75%, 685 miljoni euroni, mis on ettevõtte ajaloo suurim.

Vestase heale tulemusele aitas kaas nõudluse hüppeline kasv tuuleturbiinide järele kogu maailmas. Vestase ja tema konkurentide väärtus kahekordistus eelmise aastal ning firmad said rekordarvu tellimusi.

„2016. aasta väljavaade on hea, seega me oleme kindlad, et aktiivsuse tase kasvab,“ ütles Bloombergile Jyske Bank A/S analüütik Janne Vincent Kjaer.

Tulemustele reageeris Vestase aktsia täna peaaegu 10protsendilise tõusuga. Lisaks teatas ettevõtte juhtkond, et maksab dividendi 6,82 Taani krooni aktsia kohta. Eelmine aasta maksis ettevõtte dividendi 3,9 krooni aktsia kohta. Aastaga on Vestase aktsia tõusnud üle 40%.

 

Hetkel kuum