Birjo Must • 26. veebruar 2016
Jaga lugu:

OECD hurjutab riike toppava kasvu pärast

OECD peasekretäri Angel Gurria sõnul peavad valitsused rohkem pingutama.   Foto: Reuters/Scanpix

Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioon (OECD) avaldab survet käimasolevale G20 riikide kohtumisele, et tuldaks välja kiire plaaniga toppava globaalse majanduskasvu vastu.

Viidates kaootilisele maailmamajandusele ja rahututele finantsturgudele, ütles peasekretär Angel Gurria Shanghais toimuval kohtumisel, et kaheksa aastat pärast finantskriisi on kasv jätkuvalt kinni, vahendas CNBC.

"Käes on juba kaheksas aasta pärast finantskriisi, kuid me pole jõudnud 4protsendilise kiiruseni, mis meil oli enne kriisi. Kiirus, tahtmine ning julgus reforme ellu viia on kahanenud. Me peaksime tegema risti vastupidist," lisas ta.

Gurria sõnul on keskpankurid teinud peaaegu kõik, mis nende võimuses. Nüüd on valitsuste roll stimuleerida erasektorit, et see hakkaks uuesti investeerima.

G20 liikmesriikide esindajad kohtusid täna Hiinas, et arutada maailmamajanduse olukorda. Mõni päev tagasi teatas Rahvusvaheline Valuutafond (IMF), et riigid peavad kasutama lisastiimuleid. IMF teatas, et eelmisel G20 kohtumisel 2014. aastal antud lubadused globaalse majanduse kasvu kohta ei täitu.

OECD on määratud monitoorima G20 riikide antud lubaduste täitmist. Organisatsiooni teatel on reformide kiirus üldiselt kõrgem Lõuna-Euroopa riikides, nagu Itaalia ja Hispaania, ning aeglasem Põhja-Euroopas. Väljaspool Euroopat on parimad reformide elluviijad Jaapan, Hiina, India ja Mehhiko.

Jaga lugu:
Hetkel kuum