Bank of England: reformideta tuleb majanduskrahh

29. veebruar 2016, 08:40
Mervyn King
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160229/BORS/160229810/AR/0/AR-160229810.jpg

Bank of Englandi (BoE) endine juht Mervyn King lausus, et majanduskriis võib õige pea taas kohal olla, kui reformidega ei kiirustata, vahendab Reuters.

King juhtis BoEd aastal 2008-2009, mil maailma finantssüsteem peaaegu kokku varises. King lausus, et nii raha- kui ka panganduspoliitika tuleb hoolega läbi mõelda, vastasel juhul oleme varsti taas kriisi lävel.

„Ilma reformideta finantssüsteemis on uus kriis kindel,“ lausus King. Ta selgitas, et maailma keskpangad seisavad silmitsi niiöelda vangi dilemmaga – pangad ei suuda intressimäärasid tõsta, kuna kardavad, et see lämmatab majanduskasvu.

Bank of England on hoidnud intressimäärad rekordiliselt madalal 0,5 protsendi tasemel juba viimased seitse aastat.

Kuna maailmamajanduse väljavaated muutuvad üha kehvemaks, kardavad investorid, et Bank of England võib teha esimese intressimäärade tõstmise 2019. aastal. Küll aga väidavad mitmed ametnikud, et tegu on liiga pessimistliku lähenemisega, kuna Suurbritannia majandusel ei lähe väga kehvasti.

2013. aastal võttis Kingi rolli Bank of Englandis üle Mark Carney, kes hoiatas reedel, et keskpankade otsused viia intressimäärad nulli ligidale võivad viia olukorrani, kus globaalne majanduskasv jääbki kiduraks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. February 2016, 08:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing